Zlatibor košarkaški centar regiona

Na Zlatiboru je u ponedeljak počeo turnir ABA2 lige pod posebnim okolnostima zbog pandemije virusa KOVID19 u domaćinstvu košarkaškog kluba Zlatibor i opštine Čajetina.

Uprava ABA lige zbog epidemiološke situacije odlučila je da se drugi rang regionalnog takmičenja skrati na 13 kola koja će se odigrati po turnirskom sistemu iz tri dela uz plej-of. Domaćin prvog takozvanog „balona“ je Zlatibor, a suština ovog sistema je ograničen kontakt učesnika sa spoljašnošću, da su svi  učesnici smešteni u jednom hotelu, da se sve utakmice igraju u jednoj dvorani . Svi predstavnici ekipa su testirani pre dolaska na turnir, a novih testiranja će biti u slučaju potrebe ako se pojave simptomi.

„Kada pričamo o pandemiji i kako naći načina da se živi sa ovim virusom koji nas je zatekao, mi u košarci to smatramo naći način da se igra, tako smo se i oprganizovali. Zlatibor ovih dana nije samo turistički centar, Zaltibor je ovih dana i košarkaški centar u regionu, rekao je direktor ABA lige Milija Vojinović. 

Utakmice se igraju u Turističko – rekreativnom kompleksu „Zlatibor“ dok se treninzi održavaju i u dvorani Sportskog centra Čajetina i Velikom parku u Užicu. U dvorani na Zlatiboru zamenjen je parket, postavljeni su novi semafor i koševi za šta je sredstva odvojila opština Čajetina što je nastavak ulaganja lokalne samopurave u sport i dalji razvoj Zlatibora kao domaćina sportskih događaja. Sve ekipe učesnice smeštene su u hotelu Palisad iz kog suograničeni izlasci, a mogući su posete turističkim lokalitetima uz posebne mere organizatora.

„Zlatibor kao turističko mesto prve kategorije i najposećeniji turistički centar u Srbiji sasvim sam siguran, biće odličan domaćin, mislim da smo to pokazali već prvog dana takmičenja. Imamo kvalitetne smeštajne kapacitete, imamo ljude koji su spremi da odgovore svim zahtevima naših klubova i gostiju tako da sam siguran da će sve proteći u najboljem redu. Mi smo za gostujuće ekipe organizovali za Stopića pećinu, za posetu našoj panoramskoj gondoli i nekim drugom lokalitetima kako bi u nekom svom slobodnom vremenu mogli videti neke atrakcije i prirodne leopte Zlatibora i nadam se u nekom narednom periodu biti gosti Zlatibora i odabrati ga za svoje pripreme,“ rekao je Arsen Đurić, predsednik Skupštine opštine Čajetina.

Od devetog do 18. novembra biće odigrane 24 utakmice prva četiri kola ABA2 lige, a zbog pet zaraženih igrača na Zlatibor nije doputovala hrvatska Gorica. U prva tri meča do pobeda su došli Lovćen, Studentski centar i Mladost, a prvi meč na turniru ekipa Zlatibora igra u utorak od 21 čas protiv Sutjeske, a potom se sastaje sa Širokim, banjalučkim Borcem i Heliosom. Sve utakmice prenose se na televiziji Arena sport.

Izvor: zlatiborpress.com 

Foto: zlatiborpress.com 



Reservation
Zlatibor košarkaški centar regiona X