• Novosti >
  • Vesti >
  • Veličanstven koncert Danice Crnogorčević na platou ispred Hrama Preobraženja Gospodnjeg

Veličanstven koncert Danice Crnogorčević na platou ispred Hrama Preobraženja Gospodnjeg

U okviru bogatog programa „Zlatiborskog kulturnog leta", 23. jula 2021. godine sa početkom u 19.00 časova na platou ispred Hrama Preobraženja Gospodnjeg na Zlatiboru održan je koncert etno i duhovne muzike Danice Crnogorčević, u prisustvu velikog broja gostiju i posetilaca.

Koncert je u 19 časova otvoren numerom „Ne goni konja mori momiče" dok je kasnije ova mlada talentovana umetnica ugrejala dušu svih prisutnih pesmama: „Marijo slavna", „Govori Gospode", „Karanfil se na put sprema", „Udade se jagodo", „Žubor voda žuborila", „Ej dragi, dragi", „Srpkinja je mene majka rodila", „Sini jarko sunce sa Kosova"...

Veliko oduševljenje publike i gromoglasan aplauz izazvala je i novokomponovana pesma ,,Kroz život i smrt" čiji je tekst pisao njen muž, đakon Ivan Crnogorčević, kao i  pesma o stradanju srpskog naroda u Jasenovcu ,,Rano moja" za koju je snimljen i spot. Pevačka etno grupa ,,Gorica" je takođe upotpunila ovaj koncert pesmom ,,Crven cvete".

Koncert je završila pesmom koja je posvećena Svetom Vasiliju Ostroškom.

Danica Crnogorčević, pevačica etno i duhovne muzike i diplomirana istoričarka umetnosti, u koncertu koji je trajao više od sat vremena svojim glasom ulepšala je ovo letnje zlatiborsko veče, dok je publika na to odgovorila gromoglasnim aplauzom i pevanjem.

Sledeće kulturno dešavanje u Hramu Preobraženja Gospodnjeg biće gostovanje glumca Nebojše Dugalića 30. jula sa početkom u 19 časova.


Reservation
Veličanstven koncert Danice Crnogorčević na platou ispred Hrama Preobraženja Gospodnjeg X