• Novosti >
  • Vesti >
  • U Hramu Preobraženja Gospodnjeg maestralno izvedena monodrama " Tako je govorio Nikolaj"

U Hramu Preobraženja Gospodnjeg maestralno izvedena monodrama " Tako je govorio Nikolaj"

U okviru bogatog programa "Zlatiborskog kulturnog leta" proslavljeni srpski glumac Petar Božović izveo je monodramu "Tako je govorio Nikolaj" 16. jula u Hramu Preobraženja Gospodnjeg u prisustvu velikog broja gostiju i posetilaca.

Ova monodrama osmišljena je na način da predstavlja svojevrsnu propoved Svetog Vladike Nikolaja. Božović je u ulozi ovog velikog srpskog duhovnika, teologa i mislioca izneo stavove iz sveobuhvatnog spektra tema o kojima je ovaj prosvetitelj promišljao i pisao.

U monodrami koja je trajala više od sat vremena glumac je izvrsno i emotivno govorio o padu čoveka, Srbiji, vlasti, Bogu, ljubavi, duhovnosti i drugim temama. Poseban utisak je ostavio kraj monodrame koju je završio na upečatljiv način "Pokajnom molitvom" koju su zajedno sa njim čitali i mnogobrojni prisutni posetioci, poštovaoci lika i dela Vladike Nikolaja Velimirovića i samog glumca. 

Sledeće kulturno dešavanje u Hramu Preobraženja Gospodnjeg biće koncert Danice Crnogorčević 23. jula sa početkom u 19 časova. 


Reservation
U Hramu Preobraženja Gospodnjeg maestralno izvedena monodrama " Tako je govorio Nikolaj" X