• Novosti >
  • Vesti >
  • Turistička organizacija Zlatibor učestvovala na Rusko-srpskom kulturnom forumu

Turistička organizacija Zlatibor učestvovala na Rusko-srpskom kulturnom forumu

Turistička organizacija Zlatibor bila je učesnik  Rusko-srpskog kulturnog foruma, koji je održan od 22. do  24. septembra 2021. godine u Ruskom domu, u Beogradu. 

Ovom prilikom direktor Turističke organizacije Zlatibor, Vladimir Živanović, u petak, 24. septembra, održao je prezentaciju kojom su predstavljeni turistički potencijali "zlatne planine". 

Rusija i Srbija već godinama unazad aktivno sarađuju u kulturnoj i turističkoj oblasti. Svake godine predstavnici ruskih regiona učestvuju na Sajamu turizma, a Zlatibor je kao jedna od najposećenijih turističkih centara Srbije veoma važna destinacija na mapi ruskih turista. U saradnji sa domaćim turističkim agencijama Zlatibor svake godine ugosti veliki broj eminentnih turoperatora i organizatora putovanja, novinara i televizijskih ekipa iz Rusije, što rezultira konstantnim povećanjem broja ruskih turista.  

Pored turističkih potencijala i važnoj ulozi koju Zlatibor ima u turizmu Srbije, svim okupljenim učesnicima foruma predstavljene su i privredne karakteristike zlatiborskog kraja, kapitalne investicije koje je u proteklom periodu relizovala opština Čajetina, kao i mogućnosti za investiciona ulaganja velikih ruskih kompanija, kojima su Srbija i Zlatibor posebno interesantna tržišta. Opština Čajetina neguje uspešnu privrednu saradnju sa Ruskom Federacijom, pa je 2015. godine na Zlatiboru otvorena Kancelarije za saradnju sa Ruskom Federacijom.

Učešće na ovom forumu još jedan je od jasnih dokaza da je saradnja sa ruskom privredom jedna od najvažnijih stavki u razvoju kako cele Srbije, tako i Zlatibora. 

Rusko-srpski kulturni forum održan je u okviru manifestacije "Dani duhovne kulture Rusije u Srbiji", a forumu je prisustvovala i ministarka kulture Maja Gojković. Organizator foruma je Ministarstvo kulture Ruske Federacije uz podršku Rostourizma, Ambasade Rusije u Srbiji, Ruske trgovinske misije u Srbiji, Ruskog centara za nauku i kulturu (Rossotrudničestvo) u Beogradu i Nacionalne turističke organizacije Srbije.

Reservation
Turistička organizacija Zlatibor učestvovala na Rusko-srpskom kulturnom forumu X