Turisti verni Zlatiboru i ovog leta

Da je ovog zdravstveno nepovoljnog leta najbezbednije odmarati se u Srbiji shvatio je veliki broj građana, pa je Zlatibor, prema raspoloživim podacima, bio izuzetno posećen u drugoj polovini letnje sezone. Ponuda zlatiborskih turističkih poslenika obilovala je sadržajima, među kojima je i prilično novih. Tokom avgusta na planini je dnevno boravilo i do 27 hiljada gostiju, koji su pored kvalitetne usluge u smeštajnim objektima uživali u baštama kafića i restorana, jednodnevnim izletima i brojnim atrakcijama.

Pojedini lokaliteti su već krajem avgusta oborili rekord u broju poseta u odnosu na prošlu godinu. Tako je Stopića pećinu tokom avgusta posetilo 45.000 turista, a od početka godine ukupno 90.600, čime je oboren prošlogodišnji rekord koji je iznosio 89.000 poseta.

Dino park je ovog leta, a posebno u avgustu, premašio broj poseta u odnosu na isti period prethodne godine. Tome je, pre svega, doprineo sam položaj parka koji svoje atrakcije bazira na otvorenom prostoru, kao i novi sadržaji koji su namenjeni odraslima.

Veliko interesovanje posetilaca privlači i novootvoreni tematski park „El Paso Siti“, kaubojski grad na Vodicama. U ovom parku, gde se posetioci osećaju kao u pravom vestern filmu,  uživalo  je više desetina hiljada turista,  što ga već sada, posle samo četiri meseca rada, čini jednim od najposećenijih lokaliteta na planini. Veliku posećenost ostvarili su i planinski centar Tornik, vodopad u Gostilju, Muzej ''Staro selo'' u Sirogojnu, Avantura park u centru Zlatibora.

Odlične rezultate zlatiborskog turizma potvrđuje i visoka popunjenost hotela i privatnog smeštaja, koja je tokom avgusta dostizala i 90 odsto u pojedinim objektima. Očekivano, najbrojniji su bili domaći gosti, zatim iz Bosne i Hercegovine, a odmarao se ovde i manji broj turista iz Rusije, Nemačke i Francuske. Poslovanjem u tom letnjem mesecu zadovoljni su vlasnici restorana i kafića  koji su, uz poštovanje svih epidemioloških mera, uspeli da usluže veliki broj gostiju, zahvaljujući prostranim i lepo uređenim baštama.

S obzirom da su radovi u centru Zlatibora već tokom avgusta bili pri kraju, veliki broj gostiju uživao je u novom izgledu Kraljevog trga, a brojni turisti mogli su se sresti na Šumatnom brdu, kraj izvora Oko, na vidikovcima Gradina, Obadovo brdo, Čuker... Proplanci i šume Zlatibora vrveli su od znatiželjnih i prirode željnih gostiju, koji su osveženje od avgustovskih vrućina pronalazili u hladovini borova, potocima, virovima i kupalištima u okolini.

Pored umirujućih pejzaža, bogate turističke ponude i velikog izbora aktivnosti, topli osmesi i dobrodošlica domaćina ovog leta uverili su brojne goste Zlatibora da je i tokom neizvesnog perioda, kakav je iza nas, Zlatibor bio i ostao njihova oaza mira i odmora.

Reservation
Turisti verni Zlatiboru i ovog leta X