• Novosti >
  • Vesti >
  • Planinarski klub "Tornik" organizovao akciju u Murtenici

Planinarski klub "Tornik" organizovao akciju u Murtenici

U nedelju 16. maja Planinarski klub "Tornik" uspešno je organizovao akciju u Murtenici, na teritoriji sela Draglica. Ova akcija je ujedno bila i prva organizovana planinarska akcija novom obeleženom stazom br. 2 parka prirode Zlatibor.

Start je bio kod šumarske kuće u Pragovima u Murtenici. Zatim su planinari prošli vrh Međe brdo (1389mnv) i šumu stoletnih bukovih stabala kod zaseoka Šišaci. Potom su preko Previje i zaseoka Kutlešići došli do crkve u Draglici posvećene Svetoj Trojici. Sledeća tačka bilo je Tavničko jezero, odakle su učesnici izašli na Stolove podno Brijača i šumskim putem se vratili na početnu tačku.

Staza je bila dugačka 18km sa oko 750m kumulativnog uspona.

PK “Tornik” okuplja ljubitelje planina i prirode, u cilju širenja pozitivnog stava prema prirodi i zdravog načina života. Klub je veoma aktivan, a svi zainteresovani ljubitelji planinarenja mogu postati članovi. Cena godišnje članarine iznosi 600 dinara za nove članove dok stari članovi koji poseduju karticu plaćaju 500 dinara.

Sledeća akcija je u nedelju 23.5. meandri Uvca na Sjeničkom jezeru. Svi zainteresovani za više informacija mogu pozvati 064 15 65 578.

Vodič je  Marko DŽambasović MB778

Reservation
Planinarski klub "Tornik" organizovao akciju u Murtenici X