• Novosti >
  • Vesti >
  • PD "Aleksandar DŽavović" organizovalo planinarsku akciju u selu Stublo

PD "Aleksandar DŽavović" organizovalo planinarsku akciju u selu Stublo

Planinarsko društvo “Aleksanadar DŽavović” u nedelju 21. februara uspešno je izvelo  akciju na području sela Stublo. Po veoma toplom danu za ovo doba godine planinari su u svom pohodu imali priliku da uživaju u netaknutoj prirodi Zlatibora a to su zabeležili i odličnim fotografijama.

Početak planinarske staze bio je u selu Stublo, učesnici su dalje nastavili do manastira Uvac dok su u povratku  prešli preko Omarskog potoka i Bara do početne tačke. Staza je bila kružnog tipa, dužine 20 km. Učestvovalo je pet planinara, svi članovi PD “Aleksandar DŽavović”.

Ovo Društvo, osnovano je sa ciljem organizovanja i razvijanja svih vidova planinarskih aktivnosti, negovanja planinarske etike i tradicije, kao i  zaštite životne sredine kroz bavljenje planinarenjem. Član društva može postati svako ko deli iste vrednosti i ko je zainteresovan da učestvuje u akcijama. Cena godišnje članarine iznosi 1200 dinara, dok je za decu 10-18 godina cena 600 dinara.

Sledeća akcija po programu je u mesecu martu Oštrovica-Rudnik a datum će biti naknadno saopšten.Takođe  Društvo je u procesu planiranja još jedne akcije u nedelju 28. februara, a zainteresovani se mogu informisati putem Fejsbuk stranice PD” Aleksandar DŽavović” ili na broj 064 326 86 60, kontakt osoba Despota DŽavović.

Reservation
PD "Aleksandar DŽavović" organizovalo planinarsku akciju u selu Stublo X