• Novosti >
  • Vesti >
  • Otvorena izložba slika „Zimska idila" u Kulturnom centru Zlatibor

Otvorena izložba slika „Zimska idila" u Kulturnom centru Zlatibor

U utorak, 04.01.2022. godine u 17 časova, u Galeriji Kulturnog centra Zlatibor svečano je otvorena prva izložba slika pod nazivom „Zimska idila“ u izlagačkoj 2022. godini. Ovu godinu započinjemo zimskim pejzažima  Miloja Miće Veselinovića, poznatog i kao Tarski.

Na otvaranju, posetiocima se  obratila Andrijana Andrijašević i autor radova Miloje Veselinović koji je naglasio da je ova izložba posebna i po tome što je jubilarna 40. po redu, gde su predstavljeni pejzaži zapadne Srbije, prepoznatljivi motivi Zlatibora, Tare, Bajine Bašte i okoline.

Mića Tarski se, ovom prilikom, u Galeriji predstavio svojim prepoznatljivim stilom pejzažiste. Planinski predeli Tarskog podsećaju na detinjstvo i vraćaju ga u to doba, odkle crpi nepresušnu inspiraciju. Stvara u svom ateljeu na Tari, gde se nalazi i njegova stalna postavka slika.

Kako kaže: "Slikam jer imam dva života. Istinski koji sam živeo i sanjao u detinjstvu, koji sanjam i dalje; stvarni koji kao lišće prezimi, pa se na bordo karmin i tamno zelenom lišću pojavi nežno zelena boja..."

NJegovi lazurni akvareli prikazuju nežne zimske pejzaže, ritmičnog kolorita, toplih i hladnih boja prožetih belinom papira, praveći tako zimske nanose snega i bajkovite prizore.

Mićina ulja su tematski povezana sa izloženim akvarelima. Ekspresivnija su i slobodnija u potezu, žustrija ali jednako  bajkovita i prijatna za posmatrača.

Zato pozivamo posetioce da dođu i urone u ovu zimsku idilu, do kraja januara 2022. godine, nakon čega će u Galeriji biti izloženi radovi Dragoljuba Kaplanovića i Dušana Starčevića iz Užica.

Reservation
Otvorena izložba slika „Zimska idila" u Kulturnom centru Zlatibor X