Novinari iz Alžira u poseti Zlatiboru

Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor tri dana domaćini su gostima iz Alžira. Novinari iz pet alžirskih medija na proputovanju kroz Srbiju posetili su i Zlatibor.Studijska poseta novinara iz Alžira organizuje Društvo prijatelja Alžira koje radi pri Ambasadi Alžira u Beogradu, u saradnji sa marketinškom agencijom "Pragma" iz Beograda. 

Gosti iz Alžira na Zlatibor su stigli u nedenju 16. juna i sunčano poslepodne iskoristili su za šetnju po Zlatiboru, obilazak početne stanice Gold Gondole i Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, gde su imali priliku da se upoznaju sa najvećim projektima opštine Čajetina.

U ponedeljak, 17. juna za goste je pripremljen prijem kod predsednika opštine Čajetina, a zatim je za njih bio organizovan izlet do Stopića pećine, Sirogojna i gostiljskog vodopada. Novnari, koji prvi put borave u Srbiji i na Zlatiboru bili su veoma zadovoljni turističkom ponudom planine i lokalitetima koje su imali priliku da obiđu, a posebno su istakli da je Zlatibor idealna destinacija za turiste iz Alžira, zbog prijatne klime i široke ponude za obilaske istorisjkih mesta i prirodnih atrakcija.

Takođe su istakli da su Zlatibor i opština Čajetina veoma interesantno područje ne samo za buduće turiste, već i za investitore iz Alžira, čime bi se proširila saradnja, na obostrano zadovoljstvo. 


Reservation
Novinari iz Alžira u poseti Zlatiboru X