• Novosti >
  • Vesti >
  • Na Zlatiboru se održava treći "Kup prijateljstva"

Na Zlatiboru se održava treći "Kup prijateljstva"

Fudbalski turnir za omladince "Kup prijateljstva" otvoren je 01. juna 2021. godine na Zlatiboru, gde se održava treću godinu za redom. Na Zlatiboru su se okupili najbolji fudbalski klubovi iz regiona koji će do 6. juna učestvovati na turniru. Poznati regionalni fudbalski turnir za igrače mlađe od 19 godina se tako vraća na veliku scenu posle jednogodišnje pauze, a i ovoga puta na njemu će učestvovati ukupno 12 ekipa.

Učesnici Soccerbet Kupa prijateljstva 2021 su: Akademija Pandev, Borac Banja Luka, Crvena zvezda, Dinamo Zagreb, OFK Titograd, Partizan, Sarajevo, Sloboda Tuzla, Sloboda Užice, Spartak Subotica, Vojvodina i Željezničar.

Ovogodišnji turnir otvoren je utakmicom imenjaka Slobode iz Tuzle, koja je šest godina starija, i Slobode iz Užica. Pobedu je sa 1:0 odneo predstavnik Bosne i Hercegovine. 

Tradicionalno, sve utamice Kupa prijateljstva uživo prenosi TV Sport klub, tako da će svi ljubitelji fudbala moći da na delu vide najtalentovanije fudbalere iz našeg regiona. Prvog dana su još remizirali Partizan i Akademija Pandev 1:1, Spartak iz Subotice je savladao Borac iz Banjaluke sa 3:1, dok je Crvena zvezda sa 4:0 pobedila OFK Titograd.

Drugog dana turnira odigrane su utakmice između Vojvodine i užičke Slobode, gde je Vojvodina odnela pobedu, dok je Dinamo uzabeležio ubedljivu pobedu nad banjalučkim Borcem. Crvena zvezda je drugim trijumfom na turniru obezbedila prvo mesto u grupi B. U pobedi protiv Željezničara, a drugi dan zaključen je trijumfom Sarajeva u prvom meču na turniru, protiv Akademije Pandev, rezultatom 2:0.

Turnir koji će trajati do nedelje, 6. juna podržala je opština Čajetina sa Sportskim savezom i Sportskim centrom Čajetina, a partneri su i hotel Palisad i Fudbalski savez Srbije.

Timovi su podeljeni u 4 grupe, a po 2 prvoplasirane ekipe iz svake grupe obezbediće plasman u četvrtfinale.

A grupa: Partizan, Akademija Pandev, Sarajevo

B grupa: Crvena zvezda, Željezničar, OFK Titograd

C grupa: Dinamo Zagreb, Borac Banjaluka, Spartak Subotica

D grupa: Vojvodina, Sloboda Tuzla, Sloboda Užice

Kostur nokaut faze na Soccerbet Kupu prijateljstva 2021 izgleda ovako:

Četvrtfinale:

A1 – C2

C1 – A2

B1 – D2

D1 – B2

Polufinale:

A1/C2 – C1/A2

B1/D2 – D1/B2

Utakmice u grupnoj fazi takmičenja i utakmice u četvrtfinalu traju po 70 minuta (dva puta po 35), dok utakmice polufinala i finalna utakmica traju po 80 minuta (dva puta po 40).

Trofej brani ekipa Vojvodine koja je u prethodnom finalu savladala Partizan posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Foto: Soccerbet Kup prijateljstva/Dragana Stjepanović

Reservation
Na Zlatiboru se održava treći "Kup prijateljstva" X