• Novosti >
  • Vesti >
  • Likovna kolonija Trnava okuplja mlade umetnike

Likovna kolonija Trnava okuplja mlade umetnike

Izložbom slika Toma Popovića – Topa, u sredu 07. avgusta, u Trnavi otvorena je 27. likovna kolonija „Trnava Vladimir Mitrović“. Ove godine,  u prijatnom ambijentu  idiličnog sela, u koloniji će raditi deset slikara iz Srbije. Organizatori manifestacije su: Sportski centar Čajetina, TO Zlatibor i Galerija Trnava.

Učesnici ovogodišnje kolonije su slikari Tomislav i Snežana Popović iz Beograda, Aleksandar Todić iz Novog Sada, Jovan Puškar iz Čačka, Danijela Milovanović iz Požarevca. Imamo i tri devojke iz Čajetine. To su Andrijana Andrijašević, Biljana Lazarević i Andrijana Đenić. Ove godine prviput na koloniji učestvuje i mlada umetnica iz Bajine Bašte Ana Gačić, kojoj će rad uz iskazane i iskusne slikare dosta značiti.

Bitno je podsetiti da je svih ovih godina trajanja kolonija  okupila preko tri stotine umetnika iz zemlje i inostranstva. U njihovim delima ovekovečeni su  predeli zlatiborskog kraja, koji se nalaze i u mnogobrojnim  kolekcijama ljubitelja slikarstva širom zemljine kugle. Kolonija će biti otvorena do 11. avgusta.

Izvor: Zlatibor pres


Reservation
Likovna kolonija Trnava okuplja mlade umetnike X