• Novosti >
  • Vesti >
  • Fabian Morožan pobednik teniskog fjučers turnira na Zlatiboru

Fabian Morožan pobednik teniskog fjučers turnira na Zlatiboru

Danas je na terenima Teniskog kluba “Zlatibor springs” završen Internacionalni turnir fjučers serije “Zlatibor open”. Igrači iz čak 25 zemalja u proteklih 7 dana odmerili su snage na ovom turniru, a do finala singla su stigla prva dva nosioca, prvi nosilac Fabian Morožan iz Mađarske i drugi nosilac Marko Tepavac iz Srbije.

Finale je počelo oko 11 časova, a do rezultata 4-4 u prvom setu, duel je bio izjednačen jer su oba igrača sigurno igrala na svoj servis. Usledila je pauza zbog medicinskog tajm-auta koji je zatražio srpski igrač zbog bolova u zadnjoj loži. Nakon kraće pauze, meč je nastavljen a Morožan je opet sigurno servirao i poveo 5-4, da bi nakon toga Tepavac izgubio gem na svoj servis što je značilo gubitak prvog seta rezultatom 6-4. Pokušao je srpski igrač da se vrati u meč ali je povreda ipak bila jača od njegove želje, pa je bio prinuđen da preda ovo finale pri rezultatu 2-1 u drugom setu za mađarskog predstavnika.

Fabian Morožan je mladi perspektivni teniser koji trenutno zauzima 430. mesto na ATP listi, a plan mu je da  u narednom periodu igra čelendžer turnire i tako poboljša svoj plasman. Istakao je odličan utisak koji je na njega ostavila dobra organizacija turnira i  Zlatibor kao destinacija, uprkos nešto lošijim vremenskim uslovima poslednja dva dana takmičenja. Ovom pobedom pored bodova osvojio je i  novčanu nagradu od 15 000 dolara koliko je bio nagradni fond .

Pehare finalistima u singlu dodelili su zlatiborski paraolimpijac Aleksandar Radišić i direktor turnira Miloš Dedić.

Dan ranije u subotu, igralo se  finale u dublu a slavili su Jan Bondarevski iz Rusije i Oleg Prihodko iz Ukrajine koji su savladali mađarski dubl Đerd Madaraš i Peter Nađ.


Reservation
Fabian Morožan pobednik teniskog fjučers turnira na Zlatiboru X