• Novosti >
  • Vesti >
  • Daleka Indija očarana lepotom Zlatibora

Daleka Indija očarana lepotom Zlatibora

Dva meseca nakon boravka na Zlatiboru, indijski vloger i putopisac Varun Vadish objavio je na svom youtube kanalu video u kome svojim pratiocima predstavlja turističke potencijale i atrakcije najposećenije srpske planine. Video snimak je za manje od 24 sata dostigao preko 200 hiljada pregleda i više od sedam stotina komentara, a broj pregleda povećava se iz sata u sat. Ubrzo nakon objavljivanja video snimka na popularnom youtube kanalu „Mountain Trekker“, na adresu Turističke organizacije Zlatibor počeli su da stižu e-mejlovi od agencija i pojedinaca iz Indije zainteresovanih za turističku ponudu Zlatibora. Sudeći po upitima koji stižu, komentarima na youtube-u i ostalim društvenim mrežama, Zlatibor je veoma privlačna destinacija za turiste iz Indije. Najviše su zaintrigirani lepotom zlatiborskih pejzaža, ljubaznošću lokalnog stanovništva i raznolikim sadržajima. 

"Mislim da je mnogo lepše uživo nego na snimku. Umirem od želje da posetim Zlatibor", "Tako neverovatni pejzaži u videu, hvala ti na ovako divnoj reportaži", "Varun, ovi živopisni predeli su sjajni, a ljudi oko tebe tako dragi i prijatni"... samo su neki od brojnih kometara koji se mogu videti ispod reportaže sa Zlatibora u kojoj Indijac Varun svojim sunarodnicima dočarava svu lepotu "zlatne" planine. 

Poseban podsticaj za potencijalne goste iz Indije jeste činjenica da im za Srbiju nije potrebna viza, što u velikoj meri olakšava organizaciju putovanja kako individualnim putnicima, tako i velikim turoperatorima.

Varun Vadish je turistički vloger iz Indije čiji kanal „Mountain Trekker“ na youtube-u ima preko milion i trista hiljada pratilaca. Na Zlatiboru je proveo nekoliko dana krajem septembra, a sa vodičima Turističke organizacije obišao je najlepše lokalitete planine: Stopića pećinu, Sirogojno, gostiljski vodopad, Tornik, Ribnicu. Uživao je u vožnji Zip line-om u LJubišu, degustirao tradicionalne specijalitete na zlatiborskoj pijaci i upoznao lokalno stanovništvo, čijim gostoprimstvom je posebno oduševljen.

Video koji prikazuje kako je Varun doživeo Zlatibor nalazi se na youtube kanalu „Mountain Trekker“, a moguće ga je pogledati ovde

Reservation
Daleka Indija očarana lepotom Zlatibora X