• Novosti >
  • Vesti >
  • Crvena zvezda pobednik trećeg Kupa prijateljstva

Crvena zvezda pobednik trećeg Kupa prijateljstva

U nedelju  6. juna utakmicom između Dinama i Crvene Zvezde završen je treći Kup prijateljstva na Zlatiboru.

U  uzbudljivoj finalnoj utakmici, dosta bolju partiju pružili su  mladi fudbaleri Crvene zvezde savladavši svoje vršnjake iz zagrebačkog Dinama rezultatom 2-0. Uprkos kiši koja je padala uoči  utakmice, uslovi za igru na popularnoj "Švajcariji” bili su odlični. Fudbaleri oba tima prikazali su zavidan nivo fudbalskog znanja i pokazali se dostojnim dresa ova dva velika kluba.

Crvena zvezda "ušla" je znatno bolje  u ovu utakmicu od svojih protivnika što je bio čest slučaj i u prethodnim kolima ovogodišnjeg turnira,pa su beogradski crveno- beli već u 5. minutu vodili 2-0 golovima Kneževića i Nikolaševića. Mladi fudbaleri hrvatskog predstavnika nisu se lako predavali, ali do kraja meča nisu uspeli da postignu pogodak iako su za to imali priliku i sa penala, međutim na visini zadatka tada je bio golman Bogdan Marinković koji je odbranio udarac sa bele tačke. Crvena zvezda je tako apsolutni pobednik trećeg Kupa prijateljstva uz impresivnu  gol razliku sa čak 19 postignutih pogodaka  i bez primljenog gola. Tokom celog meča vladala je velika borba i sve je podsećalo na neka prošla vremena kada su se ovi protivnici sa velikim rivalitetom sastajali u ligi bivše zajedničke države.

Pehare za najbolje pojedince turnira dodelile su fudbalske legende, Milovan Rajevac i Vladimir Petrović Pižon a nagrade su zaslužili: najbolji igrač turnira Tomislav Duvnjak iz Dinama, najbolji golman nesavladani Bogdan Marinković iz Crvene zvezde, a najbolji strelac je Aleksandar Kahvić iz Crvene zvezde.

Treći Soccerbet Kup prijateljstva održan je posle jedne godine pauze na veliku radost ljubitelja fudbala koji borave na "zlatnoj planini", ali i  učesnika koji su oduševljeni  uslovima na Zlatiboru, kao i mogućnosti da na kraju sezone odmere snage sa najboljim ekipama iz regiona. Organizatori su veoma zadovoljni urađenim ove godine posebno zbog specifičnih uslova usled situacije sa korona virusom, i veoma kratkog vremenskog roka za organizaciju ovog turnira. Ove godine učestvovalo je 12 ekipa sa prostora bivše Jugoslavije uz izuzetak ekipa iz Slovenije koje usled administrativnih problema nisu uspele da učestvuju.

Sve utakmice već tradicionalno su prenošene na kanalima Sport kluba, i beležile su  veliku gledanost, čak i veću nego neke utakmice španskog ili engleskog prvenstva što predstavlja zadovoljstvo i pokazuje da su ljudi veoma zainteresovani da vide talente iz regiona od kojih će neki uskoro nositi dresove svojih seniorskih klubova, a neki možda čak i reprezentacija (primer Strahinje Pavlovića, sadašnjeg reprezentativca Srbije koji je učestvovao na prvom Kupu prijateljstva održanom na Zlatiboru).

Zlatibor će tradicionalno tokom leta postati centar fudbalskih dešavanja u Srbiji kada će veliki broj ekipa ovde boraviti u sklopu letnjih priprema kako domaćih tako i ekipa iz regiona, a određen broj ekipa koji su se  tokom ovog turnira uverili u odlične uslove koje Zlatibor pruža najavile su i da će tokom leta ovde boraviti u sklopu priprema i sa svojim prvim timom.

Turnir je podržala  Opština Čajetina sa Sportskim savezom i Sportskim centrom Čajetina, a partneri su i hotel Palisad i Fudbalski savez Srbije.

Foto Dragana Stjepović- Kup prijateljstva

Reservation
Crvena zvezda pobednik trećeg Kupa prijateljstva X