• Novosti >
  • Vesti >
  • Zlatibor i gastronomski specijaliteti na prvom Good Food & Wine festivalu

Zlatibor i gastronomski specijaliteti na prvom Good Food & Wine festivalu

Posle veoma uspešne letnje sezone i rekordnog broja gostiju koji su posetili Zlatibor, Turistička organizacija nastavlja sa promotivnim aktivnostima. Početak septembra obeležava učešće i predstavljanje najposećenije srpske planine na prvom Festivalu dobre hrane i vina koji je organizovan u nedelju, 08. septembra na Sava promenadi u Beogradu. Priča o dobrom vinu i tradicionalnim gastronomskim specijalitetima prava je prilika da se Zlatibor, planina tradicije i pravih srpskih ukusa predstavi brojnim Beograđanima i strancima koji su bili posetioci festivala.
Festival je svečano otvorio Goran Vesić, zamenik gradonačelnika grada Beograda, a tokom festivalskog dana program je bio upotpunjen kulinarskim radionicama, nastupom tamburaškog ansambala i koncertom Lene Kovačević.
Da se interesovanje za turističku ponudu Zlatibora ne smanjuje ni na kraju letnje sezone govori velika posećenost štanda u toku festivala. Pored posetilaca iz Beograda i okoline kojima je Zlatibor već dobro poznata i omiljena destinacija, sa ponudom "zlatne" planine upoznali su se i brojni stranci koji su šetali savskom promenadom.
Pored Turističke organizacije posetiocima festivala svoje proizvode predstavili su i mlekara "Naša Zlatka"koja je dobila priznanje "Najbrend" za inovativnost u proizvodnji tradicionalne srpske hrane i kompanija "Zlatiborac" koja je nagrađena priznanjem "Najbrend" u kategoriji hrane.

Zlatibor i gastronomski specijaliteti na prvom Good Food & Wine festivalu X