• Novosti >
  • Vesti >
  • Veličanstven nastup Danice Krstić na Zlatiboru

Veličanstven nastup Danice Krstić na Zlatiboru

Program zlatiborskog Kulturnog leta nastavljen je večeras nastupom pobednice RTS-ovog serijala  „Šljivik“ i predstavnice Srbije na prošlogodišnjoj Evroviziji – Danice Krstić, pevačice srpske izvorne muzike i pesme.

Koncert Danice Krstić bio je sve ono što je publika na Kraljevom trgu i očekivala: spoj etno melosa sa zanimljivim obradama narodnih pesama, a mala novina bila je u tome što ju je pratio bend čiji su članovi pažljivo birani i sa kojima se savršeno uklapa.

Baš tako je Danica kao kakva vila rusalka sa svojom pratnjom opčinila publiku okupljenu na Kraljevom trgu, priredivši u ovoj toploj avgustovskoj večeri, momente za pamćenje. Nizale su se pesme kao na nisci bisera jedna za drugom: „Maruška“, „Voće rodilo“, „Ederlezi“, „Kude si pošla“, „Pod gorom se“, dok je publika ne poznavavši pojedine tekstove u potpunosti, ipak u svakoj jednako uživala.

NJen raskošan taletat, muzičko umeće, kao i pojavu nje same najlepše je opisao novinar Dejan Ćirić: „Glas Danice Krstić je ona zlatna nit koja vez srpske narodne nošnje, tradicije, muzike, kulture i istorije, u ovom novom vremenu večitog nevremena,  čini dovoljno blistavim da nas podseti koje vrednosti moramo da negujemo. Ona je izvor. Nasleđe. Folklor. Običaj. Umetnost. Jedna je od retkih koja je za svoju budućnost odabrala prošlost, stvarajući bogatu, arhaičnu riznicu svog života i onoga što poklanja ljudima i ostavlja za tu istu budućnost.“

Večerašnji koncert je bio prvi solistički nastup Danice Krstić na Zlatiboru, ali verujemo nikako i poslednji, a program kulturnog leta nastavlja se već sutra predstavom za decu „Zeka Lepotan“ od 18:00 časova.


Reservation
Veličanstven nastup Danice Krstić na Zlatiboru X