• Novosti >
  • Vesti >
  • Uz dobar humor i muziku provedite 1. maj na Zlatiboru

Uz dobar humor i muziku provedite 1. maj na Zlatiboru

Zlatibor kao područje izuzetnih odlika je veoma posećen i poznat kako od strane naših tako i od strane inostranih turista.

Jedan od vodećih turističkih centara Srbije, koji ove godine proslavlja 125. godina turizma, pripremio je za sve svoje posetioce raznovrstan i bogat program za 1. maj, u organizaciji opštine Čajetina, Turističke organizacije Zlatibor, Sportskog centra „Čajetina“ i javnog preduzeća „Gold gondola“.

Posetioci će moći da uživaju u šou programu Zorana Kesića (autora i voditelja emisije „24 minuta sa Zoranom Kesićem“), kao i u koncertu grupe „Inspektor Blaža i kljunovi“. Takođe, organizovan je i raznovrstan program animacija za najmlađe.

Za mnogobrojne posetioce otvoreni su i lokaliteti, poput Šarganske osmice (polasci voza u 10.30 i 13.30 časova). Radiće i ski centar Tornik, koji će za posetioce biti otvoren 1. i 2. maja, u periodu od 10.00 do 17.00 časova, gde će na raspolaganju biti panoramska žičara i bob na šinama. Pored toga, mnogobrojnim turistima biće na raspolaganju Stopića pećina, gostiljski vodopad i Muzej „Staro selo“ Sirogojno. Za tradicionalni prvomajski uranak, pored Vodica, uređeni su i novi lokaliteti, česma na Oku i vidikovci Gradina i Obadovo brdo.

Prvomajski praznici su prilika da se prigodno obeleži početak radova na izgradnji početne stanice panoramske gondole na Zlatiboru.

Satnica dešavanja za 1. maj

Početna stanica gondole (padina iznad pijace)

17.00č Početak programa uz obraćanje predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića

17.15č Nasipanje betona u temelje, nastup Zorana Kesića

17.45č Izjave za medije - predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i direktor JP „Gold gondola“ Bojana Božanić, Kraljev trg

15.00 - 16.00č Žurke sa animatorima

16.00 - 16.45č Football freestayler

16.45 - 18.00č Muzički program uz nagradni kviz za posetioce

18.00 - 18.15č LED show – nastup sa svetlećim rekvizitima

18.15 - 18.45č Vatreni šou i disko led

19.00č Zabavni program sa Zoranom Kesićem

20.00č Koncert grupe „Inspektor Blaža i kljunovi“

Reservation
Uz dobar humor i muziku provedite 1. maj na Zlatiboru X