• Novosti >
  • Vesti >
  • U Jablanici sa Božić Batom dočekana srpska Nova godina

U Jablanici sa Božić Batom dočekana srpska Nova godina

Nakon serije velikih novogodišnjih koncerata na Kraljevom trgu i početka zimske sezone koja beleži nove rekorde u posećenosti i uspešnosti turističke privrede zlatne planine, u tradicionalnom duhu slavlja i saborovanja organizovan je doček srpske Nove godine u zlatiborskom selu Jablanica, za sve turiste  kojima su  bliski običaji i tradicija.

Program je počeo oko 18 časova večernjim bogosluženjem i paljenjem ostataka badnjaka, da bi potom usledio program za decu. Veliko oduševljenje za najmlađe bila je pojava “Božić Bate” i podela peketića, a najhrabriji su se publici predstavili recitacijom ili pesmama. Oko 20 časova usledio je kulturno-umetnički program i za starije, kada je uz zvuke trube, Užičkog kola i pesmu počelo pravo slavlje. Kao i svake godine posetioci su mogli da se ugreju čašicom kuvanog vina ili rakije, probaju domaće čajeve, kao i specijalitete od divljači - lovački gulaš i kuvani kupus. Priređen je i novogodišnji vatromet, dok se srpska Nova dočekivala i po većini zlatiborskih klubova i lokala u centru planine.

Manifestaciju je organizovalo  Turističko udruženje Jablanica i MZ Jablanica  uz pomoć Turističke organizacije Zlatibor, Sportskog centra Čajetina, Lovačkog udruženja Jablanica, u  saradnji sa pomesnom crkvom a pod pokroviteljstvom Opštine Čajetina.


Reservation
U Jablanici sa Božić Batom dočekana srpska Nova godina X