• Novosti >
  • Vesti >
  • Sarajevo osvajač prvog Kupa prijateljstva na Zlatiboru

Sarajevo osvajač prvog Kupa prijateljstva na Zlatiboru

Na terenu Švajcarije, pred dobro popunjenim tribinama, odigrana je finalna utakmica između ekipa Partizana i Sarajeva. U tvrdom ali veoma zanimljivom i neizvesnom meču posle regularnih 80 minuta nije bilo golova, pa je i pobednik finala odlučen posle izvođenja penala. Uspešniji su bili gosti iz Sarajeva rezultatom 6:5.

Turnir je zatvoren svečanom ceremonijom na samom terenu, kada je potpredsednik FSS i idejni tvorac turnira Savo Milošević dodelio medalje finalistima, a dodeljena su i individualna priznanja. Najbolji igrač turnira je kapiten Partizana Martin Novaković, dok je junak finala golman Sarajeva Belmin Dizdarević najbolji čuvar mreže. Titulu najboljeg strelca podelili su Dejan Zukić iz Vojvodine i Erik Baragan sa po tri postignuta gola.

Prvi Kup prijateljstva evropskih klubova održan je od 4. do 10. juna 2018. na terenima „Sportskog centra Čajetina“ i „Hotela Palisad“ na Zlatiboru. Učesnici su bile ekipe iz deset zemalja, a turnir su posmatrale neka od poznatih imena iz sveta fudbala (Savo Milošević, Saša Ćurčić, Vladimir Petrović, Dragan Mladenović, Ilija Najdoski, Branko Brnović).

Uz veliku pomoć Opštine Čajetina, Turističke organizacije Zlatibor, Sportskog centra Čajetina, Sportskog saveza Čajetine i Hotela Palisad organizovan je ovaj turnir koji predstavlja nastavak tradicije turnira koji je prethodnih godina organizovan u Bijeljini.

Reservation
Sarajevo osvajač prvog Kupa prijateljstva na Zlatiboru X