• Novosti >
  • Vesti >
  • SEDMA „TRKA VETERANA“ U „AVANTURA PARKU“

SEDMA „TRKA VETERANA“ U „AVANTURA PARKU“

U „Avantura parku“ na Zlatiboru održana je sedma po redu trka veterana u alpskom skijanju. Takmičenje je okupilo oko 50 takmičara iz zemlje i regiona, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Učesnici su bili podeljeni u šest starosnih kategorija, sa po deset godina razlika između svake. Prema rečima nekih od njih, takmičarski duh i želja za što boljim rezultatom nije izostala.

– Naravno, takmičarski duh postoji, možda bude i neka medalja… U početku sam mislila da će biti svega par učesnica, ali sam iznenađena ovolikim odzivom ljudi – kaže Ana Veljović, trećeplasirana u konkurenciji dama.

Lično mislim da ne postoji neko ko ne želi da pobedi, čak i oni koji kažu da su samo došli s ciljem da se spuste niz stazu, mislim da žele isto. Jas kijam negde oko 40 godina, od detinjstva, mada se nisam takmičio. Obučavao sam ljude na planinama u Srbiji i vani – kaže Siniša Radović iz Beograda, učesnik kategorije 50-60 godina.

Prema rečima Tijane Jevremović („Avantura park“) trka je prerasla iz lokalnog takmičenja u nadmetanje koje okuplja ljude iz čitave Srbije, ali i iz susednih zemalja. Zanimljivo, veći broj takmičara beleži se u starijim kategorijama, od 40 do 50 godina.

Takmičenje je organizovao „Avantura park“ Zlatibor, uz tehničku podršku Sportskog centra Čajetina.

Izvor: zlatiborpress.rs

Reservation
SEDMA „TRKA VETERANA“ U „AVANTURA PARKU“ X