Počeo 8. „Zlatibor open“

Osmo izdanje teniskog turnira „Zlatibor open“ (kategorije ITF Future) održaće se ove sedmice na terenima TK „Zlatibor springs“. Dešavanja ovogodišnjeg fjučersa započela su već proteklog vikenda kvalifikacijama učesnika, dok će u periodu od 04. do 09. septembra biti takmičarski dani.  Ovaj turnir jedan je od malobrojnih fjučersa koji se u 2018. održavaju u Srbiji, a nagradni fond mu je 15 000 dolara i svojevrsna je atrakcija i raritet u ponudi zlatne planine.

Prošle godine pobednik u singlu bio je Nino Serdarušić (Hrvatska), koji je u finalu savladao Argentinca, Manuela Penju Lopeza sa 6-2, 6-3. U dubl konkurenciji trijumfovala je srpsko-hrvatska kombinacija Darko Jandrić/Ivan Sabanov, koji su u finalu sa 2-0 savladali australijski par Bili/Babanin. Jandrić i ove godine nastupa, ali u dublu sa Goranom Markovićem (2. nosioci).

Takođe, i ove godine na turniru učestvuju takmičari iz dalekih zemalja. Uz tenisere iz Srbije, tu su i učesnici iz Mađarske, Makedonije, Češke, ali i iz Meksika, Brazila, Australije, Irana, Indije, Japana…

Plasman u glavni žreb iz kvalifikacija izborili su: Boris Butulija, Miloš Vuković, Pavle Daljev (Srbija), Stefan Micov, Šendrit Deari (Makedonija), Danijel Kin (Mađarska), Tomas Bosančić i Stefan Skadarka (Australija), a pobedniku sledi pored dela nagradnog fonda i 18 ATP poena .

Suorganizatori i pokrovitelji ovog, kao i predhodnih „Zlatibor open“ turnira su Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor, TK „Zlatibor springs" i Teniski savez Srbije.


Reservation
Počeo 8. „Zlatibor open“ X