• Novosti >
  • Vesti >
  • Novosađani uživali u ukusima Zlatibora

Novosađani uživali u ukusima Zlatibora

U subotu, 19. maja 2018. godine na Trgu slobode u Novom Sadu, održan je Gastro dan Zlatibora. Prezentacija Zlatibora i degustacija gastronomskih specijaliteta održana je u okviru Food Planet festivala koji na novosadskom trgu traje do 4. juna.

Tokom subotnjeg popodneva, Novosađani okupljeni na Trgu slobode imali su priliku da degustariju najbolje ukuse sa Zlatibora. Zalogaji od pršute, kajmaka, kozijeg i kravljeg sira, zatim različite vrste pita i nezaobilazna rakija šljivovica bili su dovoljni da se na Trgu slobode napravi sjajna atmosfera.

Zlatiborskoj zabavi doprineo je i zanimljiv kviz kojim je provereno koliko Novosađani poznaju Zlatibor, a najsrećniji su imali priliku da osvoje vredne nagrade.

Gasto dan bila je prilika da se gostima iz Novog Sada i okoline najavi predstojeća letnja sezona na Zlatiboru i svi sadržaji koji ih očekuju ukoliko odluče da svoj odmor provedu na „zlatnoj planini“.

Podsećamo da se u drvenoj kućici Zlatibora na novosadskom Trgu slobode do 4. juna mogu kupiti zlatiborski proizvodi, rakije, med, voćni likeri, melemi, suveniri i ručno tkani odevni predmeti.

Reservation
Novosađani uživali u ukusima Zlatibora X