• Novosti >
  • Vesti >
  • Nerman Fatić pobednik Zlatibor Open-a 2019

Nerman Fatić pobednik Zlatibor Open-a 2019

Deveto izdanje teniskog turnira „Zlatibor open“ (kategorije ITF Future) održano je na terenima TK „Zlatibor springs“. Dešavanja ovogodišnjeg fjučersa započela su već proteklog vikenda kvalifikacijama učesnika, dok su u periodu od 16. do 22. septembra biti takmičarski dani. Ovaj turnir jedan je od malobrojnih fjučersa koji se u 2019. održavaju u Srbiji, a nagradni fond mu je 15 000 dolara i svojevrsna je atrakcija i raritet u ponudi zlatne planine.

Titulu pobednika u singlu poneo  je Nerman Fatić. On je u finalu sa 2:0 (7:5, 6:3) pobedio Mađara, Petera Nađa.

U veoma neizvesnom prvom setu Mađar je prvi došao do brejka, ali je odmah potom izgubio svoj servis. Bosanski teniser je drugi brejk osvojio kada je bilo najpotrebnije, u 12. gemu i rešio prvi set u svoju korist. U drugom Nađ je ponovo prvi oduzeo servis, ali je opet dozvolio rivalu da povrati brejk već u narednom gemu, ne osvojivši ni jedan poen. Fatić je od tog trenutka preuzeo inicijativu i četiri uzastopna gema rešio u svoju korist, čime je došao do pobede.

U finalu dubla bosansko-crnogorska kombinacija Nemanja Malešević/LJubomir Čelebić savladala je sa 2:1 mađarski sastav Matjaš Fele/Gergelji Madaraš, po setovima 6:3, 3:6, 10:4.

U prvom setu obe strane su u nekoliko navrata oduzimale servis protivnicima, s tim što su uspešniji ipak bili Čelebić i Malešević. U drugom su se Mađari revanširali, ali su njihovi protivnici zaigrali najbolje kada je bilo najpotrebnije-u taj brejku. Sa nekoliko vezanih poena u startu odlučujućeg perioda Čelebić i Malešević su serijom poena praktično odlučili pitanje pobednika.

Suorganizatori i pokrovitelji ovog, kao i predhodnih „Zlatibor open“ turnira su Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor, TK „Zlatibor springs“ i Teniski savez Srbije.


Nerman Fatić pobednik Zlatibor Open-a 2019 X