• Novosti >
  • Vesti >
  • Najava zimske turističke sezone Zlatibora u Beču

Najava zimske turističke sezone Zlatibora u Beču

U četvrtak, 17. oktobra, u prostorijama "Idea Haus" medija centra u Beču održana je promocija Zlatibora, najposećenije srpske planine.
Na prezentaciji turističkih potencijala "zlatne" planine koja je organizovana u centru austrijske prestonice, okupio se veliki broj medija, Srba koji žive i rade u Beču, kao i Austrijanaca koji su se zainteresovali za lekovit vazduh, avanturistički sadržaje i skijanje na Zlatiboru.

Promociji Zlatibora prisustvovao je ambasador Srbije u Beču, gospodin Nebojša Rodić, predstavnici srpske ambasade, predstavništva Republike Srpske i Srpske pravoslavne crkve, direktorka TO Republike Srpske Nada Jovanović, kao i šef jednog od bečkih okruga Marcus Franz.

Obzirom da je Srbima koji žive u Beču Zlatibor dobro poznata destinacija, ova prezentacija bila je prilika da im se približi turistička ponuda planine za predstojeću zimsku sezonu, novi sadržaji i novi projekti koji će unaprediti razvoj turizma na Zlatiboru, među kojima je najvažniji projekat, zlatiborska gondola. Pored pripadnika naše dijaspore, prezentacija je zainteresovala i prisutne stanovnike Austrije, koji nisu imali priliku ranije da se upoznaju sa turističkom ponudom Zlatibora. Promociji su prisustvovali i predstavnici nekoliko agencija, organizatora putovanja iz Austrije, koji su najviše bili zainteresovani za cene ski pasa, hotelskog smeštaja i mogućnosti za organizovanje poslovnih skupova.

Pored promocije Zlatibora, prisutnima je predstavljena i turistička ponuda Jahorine. Događaj je organizovan u saradnji sa Ambasadom Republike Srbije, Predstavništvom Republike Srpske i Zajednicom srpskih klubova u Beču.

Najava zimske turističke sezone Zlatibora u Beču X