• Novosti >
  • Vesti >
  • Međunarodne FIS trke na Torniku i Avantura parku

Međunarodne FIS trke na Torniku i Avantura parku

Međunarodna FIS trka u alpskom skijanju u disciplini slalom održana je na Torniku uz učešće oko 50 takmičara u organizaciji ski kluba Čigota i Skijaškog saveza Srbije. Do pobeda su došli Marko Šljivić i Petra Veljković, a skijaši i skijašice iz Srbije, Hrvatske, BiH, Makedonije, Mađarske, Bugarske, Grčke takmičiće se i u subotu 29. februara.

Domaći takmičar Rašo Jevremović nije uspeo da završi prvu trku, kao i nekolicina skijaša iz reprezentacije Srbije koji su ispali. Pobedu u muškoj konkurenciji odneo je Marko Šljivić iz Bosne i Hercegovine ispred Emira Lokvića. Priliku za novi okršaj svi takmičari i takmičarke imaju već u subotu kada će se na Torniku održati nova trka slaloma sa dva starta zakazana za devet časova.

Službe Skijališta Srbije imale su mnogo posla kako bi pripremile stazu jer je tokom jutra padao novi sneg koji je morao biti uklonjen zbog čega je prvi start pomeren. U ženskoj konkurenciji pobedila je reprezentativka Srbije Petra Veljković sa boljim vremenom od Marije Eleni iz Grčke i Zoje Grbović iz Srbije. „Zadovoljna sam skijanjem, nisu bili baš dobri uslovi, ali izgurali smo do kraja, tako da sam veoma zadovoljna. Za sutra nemam nikakva očekivanja. Biću opuštena, pa šta bude biće. Ovde je lepo, uglavnom smo na Torniku imali drugu disciplinu, veleslalom, ovo je prvi put da imamo slalom. Sviđa mi se ovde, fina je staza i dobri uslovi," kaže mlada Petra Veljković.

Pored FIS trke za seniore u subotu će se održati još jedan događaj za ljubitelje skijanja. Tradicionalna trka veterana održaće se na stazi Avantura parka 29. februara sa početkom u 18 časova čime će se zaokružiti ovaj skijaški vikend.


Međunarodne FIS trke na Torniku i Avantura parku X