• Novosti >
  • Vesti >
  • Izložba Ištvana Fuska u Muzeju "Staro selo" Sirogojno

Izložba Ištvana Fuska u Muzeju "Staro selo" Sirogojno

U Muzeju „Staro selo“ Sirogojno , sve do 30. oktobra posetiocima će biti dostupna za razgledanje izložba skulptura Ištvana Fuska, umetnika iz Srbobrana. Izložba nosi naziv „Stari zanati“ te se i temom i idejom uklapa u ambijent Muzeja na otvorenom u Sirogojnu.

Muzej na otvorenom „Staro selo“ Sirogojno nastavlja sa svojim aktivnostima uz poštovanje preporučenih zdravstvenih mera zbog korona virusa. Tako je i izložba, koja je  otvorena u prostorijama galerije, otvorena bez uobičajenog poziva publici za prisustvovanjem, ali su je već  mogli videti posetioci koji su obišli ovo atraktivno staro srpsko selo.

Ištvan Fusko je umetničko znanje stekao u ateljeu profesora Svetozara Kaćanskog u Srbobranu, kao i u radionici Ištvana Mezeija u Subotici. Član je Asocijacije srpski art centar iz Novog Sada i Asocijacije srpskih arhitekata iz Beograda. Učesnik je na preko 50 kolektivnih izložbi, a jedna takva održana je i u galeriji Čigota na Zlatiboru gde se publika sa ovih prostora po prvi put susrela sa delima ovog umetnika.  

Ištvan Fusko je ovogodišnji dobitnik Bijenalne nagrade „Nenad Čonkić“.Izložba Ištvana Fuska u Muzeju "Staro selo" Sirogojno X