• Novosti >
  • Vesti >
  • Izložba Ištvana Fuska u Muzeju "Staro selo" Sirogojno

Izložba Ištvana Fuska u Muzeju "Staro selo" Sirogojno

U Muzeju „Staro selo“ Sirogojno , sve do 30. oktobra posetiocima će biti dostupna za razgledanje izložba skulptura Ištvana Fuska, umetnika iz Srbobrana. Izložba nosi naziv „Stari zanati“ te se i temom i idejom uklapa u ambijent Muzeja na otvorenom u Sirogojnu.

Muzej na otvorenom „Staro selo“ Sirogojno nastavlja sa svojim aktivnostima uz poštovanje preporučenih zdravstvenih mera zbog korona virusa. Tako je i izložba, koja je  otvorena u prostorijama galerije, otvorena bez uobičajenog poziva publici za prisustvovanjem, ali su je već  mogli videti posetioci koji su obišli ovo atraktivno staro srpsko selo.

Ištvan Fusko je umetničko znanje stekao u ateljeu profesora Svetozara Kaćanskog u Srbobranu, kao i u radionici Ištvana Mezeija u Subotici. Član je Asocijacije srpski art centar iz Novog Sada i Asocijacije srpskih arhitekata iz Beograda. Učesnik je na preko 50 kolektivnih izložbi, a jedna takva održana je i u galeriji Čigota na Zlatiboru gde se publika sa ovih prostora po prvi put susrela sa delima ovog umetnika.  

Ištvan Fusko je ovogodišnji dobitnik Bijenalne nagrade „Nenad Čonkić“.



Reservation
Izložba Ištvana Fuska u Muzeju "Staro selo" Sirogojno X