• Novosti >
  • Vesti >
  • Fudbalska elita na Kupu prijateljstva na Zlatiboru

Fudbalska elita na Kupu prijateljstva na Zlatiboru

Prvi međunarodni fudbalski turnir mladih timova Kup prijateljstva održaće se na Zlatiboru od 4. do 10. juna 2018, uz učešće najpoznatijih klubova bivše Jugoslavije, kao i timova iz Italije, Španije, Turske i Mađarske.

Domaćini su opština Čajetina, Sportski centar Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor, a promoteri turnira biće velika imena svetskog fudbala kao što su Dragan DŽajić, Vladimir Petrović Pižon, Dragan Stojković i mnogi drugi, uz direktne prenose na kanalima ''Sport kluba''.

Pune četiri godine Turnir prijateljstva u Bijeljini je predstavljao jedno od najkvalitetnijih fudbalskih takmičenja za igrače do 16 godina. Sa jasnom idejom da na jednom mestu okupi najbolje klubove iz regiona i pruži im mogućnost da se nadmeću i razmenjuju iskustva, turnir je iz godine u godinu postajao sve popularniji.

Ove godine, kako se izrazio direktor turnira Igor Miklja, došlo je, modernim rečnikom, do apdejta ili ažuriranja turnira, tako da je na premijernom Kupu prijateljstva na Zlatiboru starosna granica igrača pomerena na 18 godina. Takođe je istakao da garantuje da ne postoji turnir sličnog kvaliteta u regionu i da je sve ovo samo početak.

Idejni tvorac turnira i potpredsednik FSS-a Savo Milošević rekao je da mu je drago što se na Zlatiboru uporedo održava i Festival sportskog filma, čime se spajaju sport i kultura, te dodao da je, iako su obe manifestacije takmičarskog karaktera, poruka koja se njima šalje mnogo veća.

Sistem takmičenja je takav da će se pobednici grupa plasirati u polufinale. Pobednik grupe A igraće u polufinalu protiv pobednika grupe C, dok će se u drugom polufinalu sastati pobednici grupa B i D.

GRUPA A

Crvena zvezda, SPAL, Sarajevo, Osijek

GRUPA B

Partizan, Videoton, Željezničar, Fenerbahče

GRUPA C

Dinamo, Vojvodina, Torino, Budućnost

GRUPA D

Espanjol, Vardar, Olimpija, Udineze

Reservation
Fudbalska elita na Kupu prijateljstva na Zlatiboru X