• Novosti >
  • Vesti >
  • Dani erskog humora i kabaretske atmosfere na Zlatiboru i u Čajetini

Dani erskog humora i kabaretske atmosfere na Zlatiboru i u Čajetini

U danu koji je obeležio nesvakidašnji koncert legende narodne muzike – Halida Bešlića, u Čajetini, u prostorijama Biblioteke „LJubiša R. Đenić“, počeo je avangardni, 11. po redu „Letnji ulični erski kabare“. Ukratko, „Kabare“ je manifestacija kulturnog i zabavnog sadržaja, nastala po zamisli gospođe Snežane  Nene Đenić,  koja u dva dana svog trajanja  u Čajetini i na Zlatiboru odaje počast erskom humoru i aforizmu, kroz skečeve, muziku, kabaretku atmosferu i predstave.

Čast i zadovoljstvo da nakon „erske himne“ otvori 11. Kabare pripala je predsedniku opštine Čajetina, gospodinu Milanu Stamatoviću, koji je u svom pozdravnom govoru istakao da je jako srećan i zadovoljan pozicioniranjem  „kabarea“ ne samo u Srbiji već i u regionu, kao i da je opština Čajetina imala sluha i vere za ideju i bit manifestacije, pa se tako i prihvatila trajnog pokroviteljstva, što je rezultiralo upisom erskog humora u listu nematerijalnog kulturnog nasleđa Srbije. U nastavku programa posetioci kabarea mogli su uživati u muzici „Beogradskog Diksi Benda“, pogledati film „Smešna strana Zlatibora“ po scenariju Slobodana Simića, a u režiji Slobodana LJubičića, fenomenalnu  predstavu „Tetka“ u režiji Biljane Zdravković, kao i čuti nagrađene aforizme ovogodišnjeg međunarodnog konkursa.

Žiri u sastavu: Neško M. Ilić, predsednik žirija, dr Slobodan Simić, Zoran Bogdanović i LJiljana Rakić doneo je sledeću odluku - Prva nagrada: petodnevni boravak za dve osobe u konačištu Turističke organizacije Zlatibor, osvojio je Bojan LJubenović iz Beograda. Druga nagrada: produžen vikend za dve osobe u konacima Muzeja na otvorenom „Staro selo“ Sirogojno dobio je Ninus Nestorović iz Novog Sada. Treća nagrada: vikend za dve osobe u hotelu „Iris“ na Zlatiboru pripala je Marini Aristo Marković iz Niša, od kojih ćemo pomenuti par prvoplasiranog:

„U vojsku sam išao džabe, sad se to plaća, glasao sam džabe, sad se sigurni glas plaća, pravio sam decu džabe, sad se i to plaća... Kakav sam ja dobrotvor!“.

„Bacili su Srbiju vukovima.. Vratila se sa Vučićem“.

„Od svih drugara iz kraja prvi sam se setio da kupim diplomu.  Što se njih tiče, ja sam đak generacije!“.

Turistička organizacija Zlatibor i Sportski centar Čajetina kao suorganizatori manifestacije i glavni organizator i nosilac manifestacije biblioteka „LJubiša R. Đenić“, večeras od 19 časova na Kraljevom trgu prirediće drugu večer kabarea i pozivaju sve posetioce i meštane planine na još jedno nezaboravno druženje u erskom duhu prilikom kog će moći da pogledaju kabare-predstavu Vladana i Kristine Savić „U ČEMU JE PROBLEM NARODE MOJ?“.


Reservation
Dani erskog humora i kabaretske atmosfere na Zlatiboru i u Čajetini X