E_NOTICE: Undefined index: ALL in /var/www/www-root/data/www/zlatibor.mobile.interaktivniizlog.com/web/helpers/pageHelper.php on line 14
"> Zlatibor - Општина Чајетина и француско монденско место Евиан договорили сарадњу
  • Novosti >
  • Vesti >
  • Општина Чајетина и француско монденско место Евиан договорили сарадњу

Општина Чајетина и француско монденско место Евиан договорили сарадњу

"Слични по величини, плановима развоја и значају туризма за прошлост, садашњост и будућност локалних средина, француско монденско место и бања Евиан које лежи на обали Женевског језера и један од лидера српског туризма општина Чајетина и њен Златибор лако су пронашли теме на којима ће убудуће сарађивати. Иако слични и комплементарни, пронашли смо могућности за сарадњу и унапред се радујем доласку француских туриста на Златибор" изјавио је председник општине Чајетина Милан Стаматовић након разговора са председницом француског градића Евиан Јосиане Леи.

Госпођа Леи са одушевљењем је прихватила позив челних људи општине Чајетина да са својим сарадницима посети Златибор, тако да у наредном периоду следи узвратна посета.
 
Делегација општине Чајетина у којој су поред председника општине Чајетина били и председник Скупштине општине Чајетина Арсен Ђурић и Добривоје Марински сарадник општине Чајетина, обишла је у пратњи домаћина туристичке знаменитости Евиана, међу којима је свакако и извориште најпродаваније минералне воде на свету Евиан. Атракција Евиана је и његов голф терен о чему размишља и руководство општине Чајетина у складу са плановима развоја туристичких потенцијала општине.

Циљ посете Евијану је обилазак туристичких и спортских садржаја, а све у сусрет реализацији идеје велике инвестиције на Златибору, изградње ауто мото дрома са пратећим садржајима.

Током боравка у Швајцарској уприличен је и састанак у просторијама Свестске мотоциклистичке федерације (ФИМ) у Женеви, делегацију из Чајетине угостили су Пол Дупарк менаџер и Светлана Назарова координатор. У наредном периоду биће организован обилазак стазе у Ле Ману-Француска која је пројектована за светска ауто мото такмичења, што ће допринети бољој реализацији планова општине Чајетина.

Посету и састанке делегације општине Чајетина организовали су наши сународници Драгослав Перишић Куле легендарни српски  мотоциклиста , Драган Котарац, професор физичке културе, родом из Пожеге који је седамдесетих година дошао у Француску и његов син Андреа, рођен у Евиану, врло популаран  француски политичар.


Reservation
Општина Чајетина и француско монденско место Евиан договорили сарадњу X