Gold gondola - program besplatnih aktivnosti tokom leta

(D)oživi ritam leta na zlatiborskoj Gold gondoli

Mesto održavanja: Gold gondola
Datum održavanja: 10.07. - 31.08.2024. godine

„Doživi ritam leta“ poruka je letnjeg programa koji je pripremila zlatiborska Gold gondola pažljivo osluškujući potrebe i želje turista. Svakog dana, od 12 do 14 časova u ponudi će biti - brojne besplatne aktivnosti.

Ponedeljak je dan za brigu o zdravlju - „Gondola je zdrava navika“ kada će posetioci moći da nauče sve o balansu zdrave ishrane i vežbama u prirodi, a instrukcije će pružati stručni tim iz Specijalne bolnice „Čigota“.

Utorak će se odvijati „U zagrljaju vetra“ kada će ljubitelji adrenalinskih sportova moći da se oprobaju u paraglajdingu, a sve to u lepom planinskom pejzažu u okolini Ribničkog jezera.

Sreda i četvrtak su rezervisani za Igrarije za mlađe i starije, a na raspolaganju će biti kreativne i edukativne radionice: programiranje i robotika, engleski jezik, „zabavni labos“, tradicionalne igre, „Havaji žurka“ i druge.


Promotivne NTC radionice za decu – svakog četvrtka u avgustu

NTC radionice pomažu da se dečiji mozak razvija na pravi način u ranom uzrastu, već od 3. godine kako bi deca razvila duboku pažnju i koncentraciju, imala strpljenje, razvila bolje veštinu govora, pokret i motoriku. Razvijajući ove veštine naučiće kako da postavljaju prioritete, donose odluke i rešavaju izazove.

Autor programa je Ranko Rajović, specijalista interne medicine, magistar neurofiziologije i doktor sportskih nauka. Saradnik je UNICEF-a za ranu edukaciju i gostujući predavač na fakultetima u nekoliko država. Radionice su za decu uzrasta 4-7 godina. Ranko Rajović održaće predavanje 25. jula u Kulturnom centru Zlatibor, a 27. jula je modno-kozmetički spektakl na međustanici.

Happy Hour - Happy Friday je naziv sadržaja planiranog za svaki petak tokom leta kada će putnici moći besplatno da oprobaju veštinu koncentracije uz streličarstvo, a mališani će se najviše obradovati tjubingu.


Mala škola fotografije 31. jul

Ako želite da naučite kako se prave najbolje fotografije ove godine Gold gondola ima u ponudi i besplatnu Malu školu fotografije na kojoj ćete naučiti osnovne elemente koji su neophodni da bi nastala kvalitetna slika.

Predstava Ženski razgovori u izvođenju Teatra Inat Užice je na programu 22. avgusta, a za kraj sezone goste očekuje koncert poznate muzičke zvezde.

Bioskop na otvorenom (21. i 30. jul, 3. 10. i 17. avgust)

Bioskop na otvorenom je sadržaj za kojim uvek vlada veliko interesovanje. Tokom leta je planirano pet projekcija, a gledaoci će imati priliku da uživaju u jedinstvenom doživljaju gledanja filma pod vedrim nebom na međustanici gondole koja je okružena borovinom.

Program aktivnosti za jul na Gold gondoli

Bisokop na otvorenom

- subota, 21. jul, međustanica

- utorak, 30. jul, međustanica

Degustacija kačamaka

- nedelja 21, jul, Tornik

Predavanje Ranka Rajovića u Kulturnom centru Zlatibor

- četvrtak, 25. jul

Kreativna radionica "Četkica i čašica"

- petak, 19. i 26. jul, na vrhu Tornika

Modna revija

- subota, 27. jul, međustanica

Erski kabare

- nedelja, 28. jul, međustanica

Mala škola fotografije

- sreda, 31. jul

Gold gondola - program besplatnih aktivnosti tokom leta X