Liga budućih šampiona 2023

Tereni SC Švajcarije biće ovog vikenda domaćini velikog Republičkog finala Lige budućih šampiona. Ovo je sedmi za redom finalni turnir koji Liga budućih šampiona organizuje na Zlatiboru, zahvaljujući nemerljivoj pomoći Opštine Čajetina i KSC Čajetina. Celu manifestaciju aktivno podržava i Sportski savez Srbije.

Posle šest meseci borbe za pobedu u svojim koordinacionim centrima, najbolje ekipe iz 12 gradova Srbije, Od Sombora do Kosovske Mitrovice, takmičiće se za titulu prvaka Srbije. Vredna ekipa koja brine o terenima na SC Švajcarija potrudila se svojski da napravi najlepši mogući ugođaj za čak 108 ekipa, razvrstanih u šest uzrasnih kategorija, od 2010. do 2015. godišta. Oko 1.450 dečaka i među njiha pedesetak devojčica, pokušaće u svoje gradove da odnesu veliki pobednički pehar i unikatne medalje predviđene za tri prvoplasirane ekipe u svakom godištu. Zlatiborski kraj predstavljaće dve generacije FK Čajetina, u 2013. i 2015. godištu, kao i jedna ekipa selekcije FK Zlatibor u 2015. gdištu.

Program predviđa da takmičenja u grupnoj fazi budu održana za sve generacije tokom subote, 27. maja. Dan kasnije, u nedelju, predstoje borbe za nastavak takmičenja, a potom sledi završnica, tačnije utakmice četvrtfinala, polufinala i dve odlučujuće utakmice za osvanjanje medalja. Početak finalnih susreta u svih šest generacija predviđen je u nedelju, 28. maja, s početkom u 16.40 časova.

Pored takmičenja i druženja, Liga budućih šampiona potrudila se, zajedno sa svojim saradnicima iz Meridian Sport TV- a, da vrednom poklonima uveliča vikend ekipi Rudara iz Kosovske Mitrovice. Naši dragi gosti sa Kosova i Metohije dobiće dve kompletne garniture sportske opreme, kako bi život i rad deci iz Mitrovice bio makar malo olakšan u njihovim teškim okolnostima.
Spektakl na terenim SC Švajcarija startuje u subotu od 09:00 časova, a ovo je ujedno i poziv svim ljubiteljima fudbala i fer pleja da nam se pridruže i podrže neke buduće fudbalske zvezde Srbije.
Treniraj, budi zdrav, i igraj Ligu budućih šampiona!

Reservation
Liga budućih šampiona 2023 X