• Novosti >
  • Vesti >
  • Program ZLATIBORSKOG KULTURNOG LETA 2022

Program ZLATIBORSKOG KULTURNOG LETA 2022

Predstojeća letnja turistička sezona na Zlatiboru biće ispunjena brojnim koncertima, kulturnim događajima i tradicionalnim manifestacijama. Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor pripremili su bogat program ''Zlatiborskog kulturnog leta''. Najveći broj manifestacija održavaće se na letnjoj pozornici Kraljevog trga, pored jezera koje je tokom proteklog perioda rekonstruisano i opremljeno novom multifunkcionalnom fontanom.  Tu će, svakako, najviše pažnje privući koncerti poznatih muzičara.

Ovog leta posetioci Zlatibora uživaće u koncertima grupe „Frajle“, „Partibrejkersa“, „Zane“, „Beogradskog sindikata“, Nine Badrić, kabareu Nebojše Dugalića, kao i u  koncertu Simfonijskog orkestra RTS-a. Tokom jula i avgusta na letnjoj pozornici Kraljevog trga biće organizovani i nastupi brojnih folklornih društava iz Srbije i regiona, među kojima su KUD „Abrašević“-Aranđelovac, UG „Veterani Zlatibora“, KUD „Gruža“, KUD „Naš zavičaj“ i mnogi drugi.

Pored muzičkih koncerata i nastupa KUD-ova, na programu ''Zlatiborskog kulturnog leta'' su i predstave, od kojih se posebno izdvajaju dečije, pripremljene za najmlađe posetioce Zlatibora. Tokom avgusta na Kraljevom trgu biće organizovan i Turnir u basketu 3x3, kao i festivali „Licidersko srce“ i „Moravski biseri“.

Program ''Zlatiborskog kulturnog leta'', kao i prethodnih godina, upotpuniće tradicionalne seoske manifestacije. Sela Zlatibora nadaleko su čuvena ne samo po lepoti pejzaža i gostoprimljivim domaćinima, već i po manifestacijama koje se tokom cele godine organizuju. Praznik Preobraženja Gospodnjeg, 19. avgust, obeležiće se tradicionalno u Rožanstvu manifestacijom „Bez izvora nema vode“, dok se u selu Trnava od 17. do 22. avgusta održava likovna kolonija. Pored toga, selo Tripkova biće selo domaćin Miholjskih susreta sela.

Zlatibor će letos svoje posetioce obradovati i projekcijama najnovih filmova u bioskopu Kulturnog centra Zlatibor.  Pored bioskopskih projekcija, tokom predstojećeg leta u ovom zdanju prikazivaće se i predstave i izložbe slika poznatih umetnika.


Program Kulturnog leta 2022 preuzmite ovde:

Lista dokumenata

  1. Program Kulturnog leta avgust 2022. 2.68 MB pdf
Reservation
Program ZLATIBORSKOG KULTURNOG LETA 2022 X