29. Dečiji festival "Deca među narcisima"

Organizatori 29. dečjeg festivala „Deca među narcisima“,  „Sportski centar Čajetina“, podseća da je u toku konkurs za Festival koji  će se održati u Čajetini i na Zlatiboru od 20. do 22. maja tekuće godine. Ovaj festival traje skoro tri decenije i promoviše najbolja ostvarenja u raznim oblastima stvaralaštva i u sjajnom prirodnom ambijentu okuplja i zbližava decu iz raznih krajeva naše zemlje.

Teme međunarodnog literarnog konkursa za učenike osnovnih škola od prvog do osmog razreda su sledeće :

  1. DA IMAM VREMEPLOV;
  2. ZLATNE RUKE;
  3. MOJ HEROJ;
  4. KAKO SE POSTAJE DOBAR;
  5. RECEPT ZA SREĆU;
  6. LETOVANJE NA MARSU;
  7. REKA (ŠUMA) MI JE ISPRIČALA;
  8. ŽIVOT JE LEP;
  9. ONO ŠTO TI NISAM REKAO/REKLA PESMOM.

Teme za ovodišnji literarni konkurs odredio je i radove će pregledati kum ovogodišnjeg festivala, Goran Novakov iz Novog Knjaževca, nagrađivani dečji pisac, karikaturista, ilustrator, autor pet knjiga za decu, dobitnik nagrade „Neven“ i „Plavi čuperak“. Svoje radove u poeziji ili prozi potrebno je poslati najkasnije do petka, 23. aprila 2021. godine.

Autore najboljih radova dečjeg festivala ,,Deca među narcisima“ očekuju vredne nagrade a neke od njih su: vikend na Zlatiboru, koji će biti dodeljen za najbolje radove na literarnom konkursu i to u više kategorija; vikend u Vrnjačkoj banji; ulaznice za Dino i Avantura park na Zlatiboru i druge mnogobrojne nagrade. Biće dodeljena i kolektivna nagrada za učenike iz škola iz koje se pošalje najveći broj radova.og

Za sve učesnike literarnog konkursa na Festivalu „Deca među narcisima“ obezbeđen je izlet sa koktelom u Dino parku na Zlatiboru  poslednjeg dana festivala. Za sve nagrađene učesnike koji nisu sa teritorije Opštine Čajetina, a koji budu prisustvovali dodeli nagrada poslednjeg dana festivala, biće obezbeđen smeštaj na Zlatiboru.

Sva tri dana trajanja Festivala praćena su bogatim programom za decu različitog uzrasta a  poslednji dan Festivala će obeležiti sledeće aktivnost: druženje sa dinosaurusima i koktel u Dino parku na Zlatiboru, druženje sa pesnicima gde će nam se osim kuma manifestaciji pridružiti Tode Nikoletić i zavičajni pesnici, dodela vrednih nagrada i uživanje u pobedničkim stihovima 29. festivala „Deca među narcisima“, interaktivni program za decu, dečji hor i gosti iznenađenja u Domu omladine u Čajetini.

Adresa na koju se šalju radovi je: „Sportski centar Čajetina“ Kralja Aleksandra Karađorđevića br.3, 31310 Čajetina (sa naznakom „za literarni konkurs“). Radove možete slati i elektronskom poštom: domomladine8@gmail.com.

Za sve informacije možete se obratiti na telefon: 031/3832-014 ; 063/198921229. Dečiji festival "Deca među narcisima" X