• Novosti >
  • Vesti >
  • Xross Hard Enduro Rally otvoren trkom na Zlatiboru

Xross Hard Enduro Rally otvoren trkom na Zlatiboru

Danas 24. septembra počeo je Xross Hard Enduro Rally  na Zlatiboru. Na Reliju učestvuje više od 100 takmičara koji dolaze iz Italije, Češke, Austrije, Nemačke, Poljske, Rumunije, Bugarske, Hrvatske, Slovenije i Srbije, a pored Zlatibora domaćini su planine Tara i Mokra gora.                                     

Startna tačka bila je u blizini spomenika na Šumatnom brdu odakle su vozači preko planinskih vrhova Čigote stigli do vrha Tornik gde je bio cilj prvog dana takmičenja. Predstavljanje vozača održano je od 17 časova na Kraljevom trgu a pobednik prvog dana u pro kategoriji Rumun Norbert Joža je bio zadovoljan dobrim uslovima na stazi  i rekao da očekuje teži drugi dan kada će vozači morati da savladaju veće uspone. Takmičenje se nastavlja sutra trkama na Tari a posetioci najbolje tačke za uživanje u ovoj trci mogu pronaći na sledećem linku https://www.xross-team.com/2021/09/xross-2021-tacke-za-posetioce . Reli se završava u nedelju, kada će se voziti trke na Mokroj Gori.  

Ovo je sedmo izdanje Xross Hard Enduro trke, koja je nastala 2014. godine na Kopaoniku. Prethodnih šest godina, ovaj događaj je svoj dom imao na Tari, a od ove godine, organizatori su odlučili da takmičenje prošire na tri planine, s tim što je centar na Zlatiboru. Zbog odlične organizacije, ali i reljefa srpskih planina koji u potpunosti odgovara ovom sportu, Xross Hard Enduro Reli biće deo svetskog Hard Enduro Šampionata iduće godine. To znači, da će u 2022. godini, na Zlatibor, Taru i Mokru Goru doći najbolji svetski vozači.

Reservation
Xross Hard Enduro Rally otvoren trkom na Zlatiboru X