• Novosti >
  • Vesti >
  • U Galeriji Kulturnog centra otvorena izložba „Trebinje i Hercegovina kao inspiracija umetnika“.

U Galeriji Kulturnog centra otvorena izložba „Trebinje i Hercegovina kao inspiracija umetnika“.

U petak, 22. oktobra 2021. godine u Galeriji Kulturnog centra Zlatibor, sa početkom u 19 časova upriličeno je  otvaranje izložbe grupe autora pod nazivom „Trebinje i Hercegovina kao inspiracija umetnika“.

Đorđe Stanić,poznati istoričar umetnosti iz Užica, redovan je posetilac Galerije Kulturnog centra Zlatibor. pohvalio je galerijski prostor, opremljenost i organizaciju oko izložbenih sadržaja. Sa njim se složio i Dražen Milić, organizator likovne kolonije "Kolo" iz Trebinja.

Izložba je posvećena Trebinju i Hercegovini, a  nastala je u toku 2020. godine kad je ceo svet bio u izolaciji i uglavnom  u virtuelnom svetu. Tada je nastala ideja da preko društvenih mreža bude sprovedena promocija kako Trebinja tako i Hercegovine. Iskorišćene su lepote Trebinja, koje su postavljene na društvene mreže, prilikom čega su počeli da se javljaju prvi umetnici iz Ukrajine, Rusije, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Hrvatske, Albanije, Turske i NJemačke sa svojim slikama. Očarani lepotom, većina je imala utisak da je reč o bajkovitom kraju. Tako je za dva meseca stiglo za potrebe virtuelne izložbe preko 120 radova od preko 100 umetnika iz celog sveta, a posle te izložbe napisana je i objava da ko želi pošalje svoj rad za potrebe izložbe muzeju.

Ova postavka će biti u Galeriji Kulturnog centra do  4. novembra, a zainteresovani posetici mogu je pogledati  svakog radnog dana od 9 30 do 17 časova.

Reservation
U Galeriji Kulturnog centra otvorena izložba „Trebinje i Hercegovina kao inspiracija umetnika“. X