• Novosti >
  • Vesti >
  • Na Zlatiboru održana prva brdska trka Prvenstva Srbije i Superdrajver kup

Na Zlatiboru održana prva brdska trka Prvenstva Srbije i Superdrajver kup

U organizaciji Automobilskog sportskog udruženja Zlatibor prethodnog vikenda održani su prva brdska trka Prvenstva Srbije i Superdrajver kup.

Na putu pored Ribničkog jezera okupio se veliki broj automobilista i ljubitelja auto moto sporta zbog trka  sa ukupno 118 vozača iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije i Bugarske u dve discipline. Novu sezonu prvenstva Srbije u brdskim trkama otvorila je "Nagrada Zlatibora Gold gondola", takmičari su podeljeljni u 10 klasa, a do pobede u generalnom plasmanu došao je Ivan Mandić ispred Uroša Brkića i Momira Subotića.

Održana je i prva trka Superdrajver Kupa gde su učestvovali i domaći takmičari iz Čajetine. Dejan Jovanetić i Željko Starčević su osvojili odličja, a nadmetao se i Ivan Jovanetić.

ASU Zlatibor zahvalio se opštini Čajetina, lokalnom Sportskom savezu, Turističkoj organizaciji Zlatibor i ostalim institucijama, ustanovama i preduzećima na pomoći u organizaciji ovako zahtevne trke. U naredom periodu, članovi kluba će učestvovati na trkama u Srbiji i zemljama u okruženju, a sledeće domaćinstvo imaće sledeće kalendarske godine.

Izvor: Zlatibopress

Reservation
Na Zlatiboru održana prva brdska trka Prvenstva Srbije i Superdrajver kup X