• Novosti >
  • Vesti >
  • Kaubojski grad za kratko vreme postao prepoznatljiva atrakcija Zlatibora

Kaubojski grad za kratko vreme postao prepoznatljiva atrakcija Zlatibora

El Paso City Zlatibor, brojnim turistima poznatiji kao kaubojski grad na Vodicama, počeo je da radi u maju ove godine i za kratko vreme postao prepoznatljiva atrakcija zlatiborskog kraja. Uprkos nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji, poseta je od početka bila dobra, a u avgustu nije moglo da se nađe slobodno parking mesto. Vlasnik kompleksa Milija Čumić zadovoljan je posetom, ali veruje da park može još bolje da radi.

- Ne znam da li nam je korona pomogla ili odmogla, krenuli smo dobro, pa je u julu poseta bila slabija, da bi u avgustu broj posetilaca stvarno bio impozantan. Ne bih da budem neskroman, ali mislim da može i bolje jer je pozicija grada odlična, na putu za Crnu Goru, pa bi poseta sigurno bila još bolja da su granice bile otvorene - ocenjuje Čumić.
Otvaranju granica naš sagovornik se raduje i zbog popunjavanja smeštajnih kapaciteta. Kako kaže, strancima će biti zanimljiviji smeštaj u šatorima i drugim objektima u okviru kompleksa, jer su na hotele već navikli. A domaćim posetiocima najprivlačnije je indijansko selo.

- Drugi deo parka, zlatiborski zaseok je egzotičniji strancima, nama nije toliko zanimljivo jer smo svi potekli sa sela i pre 50 godina smo živeli u takvim kućama. Ali, vidim da se ljudima generalno jako svideo kompleks. Dolazilo je baš mnogo dece, a drago mi je da posetioci pripadaju svim generacijama - od 3 do 83 godine - zaključuje Čumić.

Odlična poseta ovom nesvakidašnjem parku zabeležena je i tokom septembra meseca, naročito vikendom, a obilaskom kaubojskog grada facinirani su, ne samo brojni turisti već i meštani Zlatibora i okoline koji ga rado posećuju.

Da podsetimo, El paso City nalazi se na Vodicama, 14 kilometara udaljenosti od turističkog centra Zlatibora, na magistralnom putu ka Crnoj Gori. Sve informacije u vezi posete kompleksu moguće je pronaći na zvaničnom sajtu



Reservation
Kaubojski grad za kratko vreme postao prepoznatljiva atrakcija Zlatibora X