• Novosti >
  • Vesti >
  • Autentični srpski proizvodi na Sretenjskom marketu

Autentični srpski proizvodi na Sretenjskom marketu

Jedan od najvećih lidera zlatiborskog turizma, hotel "Zlatibor Mona" ove godine prvi put organizuje sajamsku manifestaciju "Sretenjski market" koja je svečano otvorena juče,  14. februara u kongresnom centru "Koledo". 

Odmah nakon otvaranja, manifestacija je privukla veliku pažnju znatiželjnih gostiju koji uživaju u prazničnom odmoru i zimskom raspustu na najlepšoj srpskoj planini. Autentični proizvodi i ukusi Srbije, koji su tema ovog sajma, ne privlače samo brojne turiste, već i meštane Zlatibora i okoline, a hotel "Mona" tokom tri sajamska dana postaje mesto okupljanja ljubitelja tradicionalnih srpskih proizvoda. 

Najkvalitetnije domaće pršute, sirevi, med, rakija i vino su samo neki od ukusa kojima će posetioci Sretenjskog marketa obradovati svoja čula, a na marketu su izloženi i neobični proizvodi poput prve organske rakije iz Srbije, med sa dodacima jagode, kajsije, maline, kao i džemovi sa lavandom i mentom, domaći liker od šumskih jagoda i zanatsko pivo. 

"Naša želja je da upotpunimo aktuelnu ponudu Zlatibora i da ljudima u periodu Sretenja i dečijeg zimskog raspusta ponudimo još jednu aktivnost kroz koju mogu da se zabave, upoznaju nešto novo i kojom mogu upotpuniti svoj odmor. Takođe, ideja je i da ohrabrimo kako lokalne, tako i regionalne proizvođače i da im pružimo priliku da predstave svoje proizvode", objašnjava Dejan Pejčinović ispred hotela Zlatibor Mona.

Zlatibor je već prvog prazničnog dana prepun turista, a još veći broj gostiju očekuje se tokom popdneva. Padine i vrhovi "zlatne planine" prekriveni su snegom, sankališta i skijališta ispunjena dečijim smehom i ljubiteljima zimskih sportova, a u kafićima i restoranima traži se mesto više. Planina, nikada lepša, u svom punom sjaju, širom raširenih ruku dočekuje sve goste koji žele da praznične dane provedu u najlepšem zimskom ambijentu.

Reservation
Autentični srpski proizvodi na Sretenjskom marketu X