• Novosti >
  • Vesti >
  • Zlatibor proglašen za najboljeg domaćina biciklističke TRKE KROZ SRBIJU

Zlatibor proglašen za najboljeg domaćina biciklističke TRKE KROZ SRBIJU

Zlatibor je i zvanično proglašen za najboljeg domaćina etape na prošlogodišnjoj, 59. međunarodnoj biciklističkoj Trci kroz Srbiju, prenosi Radio televizija Srbije. Svetski biciklisti, učesnici trke, u anketi našeg Biciklističkog saveza svrstali su Zlatibor u red najbolje organizovanih etapa na kojima su ikada učestvovali.

Biciklistički savez Srbije proglasio je Zlatibor najboljim etapnim mestom na prošlogodišnjoj, 59. biciklističkoj Trci kroz Srbiju na kojoj je učestvovalo više od 150 takmičara iz 30 svetskih zemalja.

Pored izuzetnog gostoprimstva, odličnog kulturno umetničkog programa koji su Zlatiborci priredili našim prijateljima iz čitavog sveta i prelepim prirodnim lepotama samog Zlatibora, opština Čajetina je pomerila granice svojim uključivanjem u organizaciju trke, čemu u prilog govori i ocena svetskih biciklista koji su u anketi našeg Biciklističkog saveza svrstali Zlatibor u red najbolje organizovanih etapa na kojima su ikada učestvovali.

Samim tim doneta je odluka da Zlatibor ponese ovo prestižno priznanje, za najboljeg domaćina.
Prethodne godine biciklisti su imali priliku da vide kako teku radovi na izgradnji najduže panoramske gondole na svetu, koja povezuje centar Zlatibora sa ski centrom Tornik.

Na prošlogodišnjoj etapi na Zlatiboru trijumfovao je Enriko Salvador iz Italije koji je kroz sam centar Zlatibora vodio veliku borbu sa reprezentativcima Srbije, ali je na kraju u sjajnoj završnici trijumfovao, došavši sam na cilj etape. Salvador je na kraju bio i pobednik u generalnom plasmanu Trke Kroz Srbiju i prva zvezda prošlogodišnjeg takmičenja. Predsednik Biciklističkog saveza Srbije Branko Banović uručiće ove nedelje predsedniku opštine Čajetina Milanu Stamatoviću počasnu žutu majicu, kao najboljem domaćinu u 2019. godini.

S obzirom na to da će se ovogodišnja, jubilarna 60. Trka kroz Srbiju voziti od 31. avgusta do 4. septembra, od Istočnog Sarajeva u Republici Srpskoj sve do Novog Sada, do tada će prema planovima biti završena i gondola, te će se mnogim biciklistima iz Italije, Francuske, Nemačke, Rusije, Austrije, Holandije, Sjedinjenih Američkih Država i drugih zemalja, ove godine ispuniti i ta želja – lepote Zlatibora moćiće da posmatraju iz najduže panoramske gondole na svetu.

(Izvor: RTS)

Reservation
Zlatibor proglašen za najboljeg domaćina biciklističke TRKE KROZ SRBIJU X