Zlatibor će ugostiti mlade folkloraše

U godini jubileja, 125 godina organizovanog turizma, Zlatibor će ugostiti decu iz 13 zemalja sveta, učesnika Međunarodnog dečijeg festivala folklora "Licidersko srce". Jubilarni deseti Festival održava se od 15. do 19. avgusta 2018. u Užicu, Višegradu i na Zlatiboru.
Turistička organizacija Zlatibor tradicionalno podržava organizovanje ovog festivala i jedan je od suorganizatora. Program Festivala "Licidersko srce" predstavljen je u sredu (8.avgusta) na konferenciji za medije u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda. Na konferenciji su govorili: Gordana Paunović, predsednik Organizacionog odbora festivala "Licidersko srce", Branislav Mitrović, predsednik Skupštine grada Užica, Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda, Jelica Tošić, predstavnik Turističke organizacije Zlatibor, Borislav Maksimović, saradnik za kulturu u predstavništvu Republike Srpske u Srbiji.
Na Zlatiboru će 16.avgusta u 18.30 časova biti defile učesnika Festivala, a od 19 časova na letnjoj pozornici na Kraljevom trgu mladi folkloraši će održati koncert. Za 17.avgust na Zlatiboru je zakazana folklorna radionica i Zumba od 11 sati na Kraljevom trgu.
Deca iz različitih zemalja će pored nastupa na Zlatiboru imati priliku i da se upoznaju sa turističkom ponudom ove planine.


Zlatibor će ugostiti mlade folkloraše X