• Novosti >
  • Vesti >
  • Poziv za profesionalno osposobljavanje: Postanite agencijski novinar, učite to od najboljih

Poziv za profesionalno osposobljavanje: Postanite agencijski novinar, učite to od najboljih

Udruženje medija i medijskih radnika (UMMR) organizuje obuku za agencijskog novinara. Obuka će se održati u prostorijama produkcije Glas zapadne Srbije (Čačak) gde će polaznici biti tehnički osposobljeni za rad na terenu (pisanju kratke forme vesti i tehničko osposobljavanje za rad). Obuka će trajati tri meseca od čega dve nedelje u GZS, nakon čega će polaznici biti osposobljeni da rade kao saradnici medijskih kuća. Zainteresovani se mogu javiti iz sledećih gradova: Raške, Novog Pazara, Kraljeva, Sjenice, Čačka, Požege, Užica, Bajine Bašte, Čajetine, Nove Varoši, Priboja, Kosjerića, Valjeva, Gornjeg Milanovca, Lučana, Ivanjice, Knića, Čajetine, Ljubovije, Loznice i Višegrada. Oni koji savladaju obuku dobiće naš sertifikat da su osposobljeni početnim znanjima za bavljenje ovim poslom.

Obuku će obavljati provereni novinari Glasa zapadne Srbije u sedištu produkcije (Čačak):

Gvozden Otašević (Politika), Vukica Lazović(Pink), Zorica Savić (Prva), Katarina Radulović (RTV) i Gvozden Nikolić (GZS, Prva), Mašan Lekić (Prva) Zoran Marjanović (Frankfurtske vesti), Vladimir Ilić (Večernje Novosti). Zainteresovani za televizijski format takođe će imati priliku da se upoznaju sa načinom rada.

Tehnički deo vodiće Ivan Nikolić i Dragan Nikolić (GZS).

Najveći deo obuke biće posvećen stručnoj praksi na terenu gde će raditi sa navedenim novinarima.

Rok za prijave je 15. decembar.

U prijavi treba dostaviti sledeće:

Lične podatke (grad, opština, stručna sprema, kontakt).

Prednost imaju mlade osobe starosnog doba od 20 – 35 godina koje pokažu da imaju želju rada u medijima i poseduju najmanje srednju stručnu spremu.

Kompletna obuka sa praktičnim delom iznosi 15.000 dinara. Najuspešniji će odmah dobiti posao u Novinskoj agenciji ,,RINA” i Glasu zapadne Srbije.

Prijave dostaviti na adresu gvozdengzs@gmail.com

Izvor:http://www.glaszapadnesrbije.rs/

Reservation
Poziv za profesionalno osposobljavanje: Postanite agencijski novinar, učite to od najboljih X