• Novosti >
  • Vesti >
  • Otvorena izložba slika „Trnava-Vladimir Mitrović“ u Kulturnom centru na Zlatiboru

Otvorena izložba slika „Trnava-Vladimir Mitrović“ u Kulturnom centru na Zlatiboru

Večeras 30. decembra sa početkom u 18 časova u Kulturnom centru na Zlatiboru otvorena je izložba slika „Trnava- Vladimir Mitrović“ . Slike koje su nastale na 27. likovnoj koloniji u Trnavi imali su priliku da vide poštovaoci ove umetnosti, a izložba će biti otvorena do nedelje 26.januara.

Slike koje je u avgustu ove godine stvaralo 11. umetnika bile su i ovoga puta nadahnute bojama, zvucima ,mirisima, a najviše možda uspomenama na domaćina ovog likovnog zborovanja. Trnava i Vladimir Mitrović, Vladimir Mitrović i likovna kolonija, između svega stoji znak jednakosti. Govoriti o jednom, znači govoriti o svemu. Jer i sada, kada Vladimira nema, njegova porodica, ali i prijatelji slikari, združeno i zdušno nastavljaju njegovu misiju.

Bitno je podsetiti da je svih ovih godina trajanja likovna kolonija u Trnavi okupila preko tri stotine umetnika iz zemlje i inostranstva. U njihovim delima ovekovečeni su  predeli zlatiborskog kraja, koji se nalaze i u mnogobrojnim  kolekcijama ljubitelja slikarstva širom zemljine kugle.

Posetioci izložbe mogli su da vide 21. delo i to umetnika Toma Popovića,  LJubinke Mitrović , Biljane Lazarević, Andrijane Đenić , Danijele Milovanović , Snežane Popović , Zlate Smiljanić , Andrijane Andrijašević , Ane Gačić i Jovana Puškara.


 

Reservation
Otvorena izložba slika „Trnava-Vladimir Mitrović“ u Kulturnom centru na Zlatiboru X