• Novosti >
  • Vesti >
  • Odobrena nova faza gradnje zlatiborske gondole

Odobrena nova faza gradnje zlatiborske gondole

Opština Čajetina dobila je dozvolu za sledeću fazu izgradnje „Gold gondole Zlatibor” koja podrazumeva podizanje 19 stubova od početne stanice u centru Zlatibora do međustanice na polovini trase.Time je konačno rešen problem koji je usporio radove na ovom kapitalnom projektu.

Početak radova očekuje se kroz dve nedelje, u skladu sa dinamičkim planom i pratećom dokumentacijom konzorcijuma izvođača. Vrednost radova na ovoj fazi je oko 45 miliona dinara.

„Opština je kao investitor rešila imovinsko pravne odnose na kompletnoj trasi gondole, ali administrativne procedure upisa prava ulaska u posed radi privođenja nameni i izgradnje gondole u Službi za katastar nepokretnosti značajno su usporile proceduru izdavanja dozvole o kojoj pričamo”, podseća direktorka JP “Gold gondola Zlatibor” Bojana Božanić i dodaje da se slična situacija ponavlja i sa preostale dve faze gde se administrativni problemi u RGZ prepliću sa tužbama i žalbama koje se ulažu samo zbog formalnih razloga.

Direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“ napominje da je Ministarstvo izdalo nove lokacijske uslove za gondolu, na osnovu izmenjenih vodnih uslova, čime je usaglašena dokumentacija.

„Očekujem da RGZ i nadležna Služba za katastar nepokretnosti završe sve neophodne radnje, po zakonu kako bi Opština ušla u posed parcela, obzirom da ima saglasnosti od nadležnih ministarstava za to“ zaključila je direktorka JP “Gold gondola Zlatibor“ .

Inače, projekat gondole, vredan 13 miliona evra, značajan je za celu Srbiju, ne samo Čajetinu i Zlatiborski kraj.


Odobrena nova faza gradnje zlatiborske gondole X