• Novosti >
  • Vesti >
  • "Licidersko srce" na Zlatiboru okupilo decu iz sedam zemalja sveta

"Licidersko srce" na Zlatiboru okupilo decu iz sedam zemalja sveta

Jubilarni, deseti po redu Međunarodni festival dečijeg folklora "Licidersko srce" i ove godine održan je na Zlatiboru. Nakon svečanog otvaranja koje bilo upriličeno 15. avgusta u Užicu, samo dan kasnije vesela povorka dece iz celog sveta stigla je i na Kraljev trg. 

Ovogodišnja manifestacija počela je prijemom predstavnika ovogodišnjih učesnika festivala u Turističkoj organizaciji Zlatibor, a nastavljena je defileom koji je pružio pravu uvertiru za predstojeći koncert. Na binu Kraljevog trga ansambli su izašli u 19.00 časova kada je program i počeo.

Puna tri sata koliko je koncert trajao, zlatiborska publika uživala je u folkloru i narodnim igrama gostiju iz Makedonije, Republike Srpske, Poljske, Slovačke, Turske, a najveće oduševljenje izazvao je folklorni performans Egipta. Na bini Kraljevog trga, svojim koreografijama predstavili su se i domaći ansambli iz Šida, Kraljeva, Kosjerića i sa Kosova. 

Tokom festivalskih dana, oko hiljadu mališana iz različitih zemalja boraviće u Užicu i na Zlatiboru, a pored ova dva mesta festivalski koncerti će biti održani i u Višegradu. Festival prati i tradicionalna humanitarna akcija prodaje liciderskih srca.

Reservation
"Licidersko srce" na Zlatiboru okupilo decu iz sedam zemalja sveta X