• Novosti >
  • Vesti >
  • Legendarni Materaci gost fudbalskog kampa "Deki 5" na Zlatiboru

Legendarni Materaci gost fudbalskog kampa "Deki 5" na Zlatiboru

U četvrtak 08. avgusta legendarni fudbaler posetio je Zlatibor kao specijalni gost iznenađenja Dejana Stankovića. Nekadašnji italijanski defanzivac  je prisustvovao treningu Dekijevih kampera i izazvao pravo oduševljenje mladih fudbalera ali i privukao veliku pažnju novinara kojima je strpljivo odgovarao na mnoga postavljena pitanja. Osvajač svetskog prvenstva iz 2008. izjavio je, između ostalog, da je već drugi put u našoj zemlji, pošto je već bio na oproštajnoj utakimici još jednog srpskog saigrača iz Intera, Siniše Mihajlovića. Istakao je da ga je oduševio ambijent koji je zatekao na “zlatnoj planini”, a o uslovima kaže da dovoljno govori to što ovde pripreme odrađuje jedna Crvena Zvezda za koju je imao samo reči hvale.

Materaci je istakao da kamp ima osnove fudbalske akadamije, kao i da je od velike važnosti da deca treniraju sa šampionima i vide kakav put treba preći da se postane pravi igrač, uz žaljenje što toga nije bilo u njegovo vreme. Govorio je još o mnogobrojnim temama, o Sergeju Milnković Saviću, odnosu sa legendarnim Žozeom Murinjom, kao i  o nezaobilaznoj temi, Zinedinu Zidanu.

Kamp „Deki 5“ održava se na Zlatiboru od 28. jula do 18.  avgusta, u tri smene. Po smeni učestvuje 100 polaznika, a treninzi se održavaju na sportskim terenima hotela Palisad. Dejan Stanković je ovom prilikom rekao da je stopostotno zadovoljan uslovima  na našoj planini. Pošto je kao igrač sa ovde dolazio na pripreme, baš zbog toga je i izabrao Zlatibor kao destinaciju za svoj fubalski kamp. Uz najavu da će kamp postati tradicionalan i održavati se svake godine, Stanković je obećao još gostiju iznenađenja ovog leta na Zlatiboru.


Legendarni Materaci gost fudbalskog kampa "Deki 5" na Zlatiboru X