• Novosti >
  • Vesti >
  • Бициклистичка трка кроз Србију и на Златибору

Бициклистичка трка кроз Србију и на Златибору

Више од 150 бициклиста из 30 земаља света уз пратеће особље, службе обезбеђења и многобројне новинаре из земље и иностранства биће 1. августа гости Златибора у оквиру једне од етапа 59. Међународне бициклистичке "Трке кроз Србију". Ову кружну етапу могу пропратити сви заинтересовани гости и становници Златибора.
Овим путем обавештавамо јавност да ће у четвртак 1. августа у периоду од 10 до 11.30 часова на Златибору бити обустављен саобраћај и то: део улице Миладина Пећинара, Крфска, Јованке Јефтановић, Рујанска, Ћалдов пут, Спортова и Алексе Поповића. Старт и циљ трке планиран је код ресторана „Мој завичај“, затим траса иде Рујанском улицом, кружним путем, наставља се поред хотела „Олимп“, хотела „Торник“ и поред пијаце.
 
 Nакон Златибора, бициклистички караван ће се упутити ка Мионици.
 
Овогодишња "Трка кроз Србију" биће одржана од 29. јула до 2. августа а домаћини етапа биће Источно Сарајево, Јахорина, Пале, Прибој, Златибор, Чајетина, Мионица, Београд и Пожаревац (куриорзитет овогодишње трке је да ће по први пут кренути из друге државе). Трку ће обележити наставак одличне сарадње и зближавања Србије и Републике Српске, као и два бициклистичка савеза.
 
Читава манифестација посвећена је великом јубилеју - 80 година од прве "Трке кроз Србију" која је вожена 1939. године и чији је покровитељ био краљ Петар Други Карађорђевић, који је победнику Августу Просинеку даривао пехар од чистог злата.Бициклистичка трка кроз Србију и на Златибору X